Gavazzi sprint het snelst in Ronde van Portugal

Gavazzi sprint het snelst in Ronde van Portugal

Foto: EPA

Francesco Gavazzi heeft vrijdag de tweede etappe in de 78e Ronde van Portugal (cat. 2.1) gewonnen. De 31-jarige Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec bleef in de sprint van het peloton de Portugees José Gonçalves en de Spanjaard Vicente Garcia voor.

De 30-jarige Portugees Daniel Mestre (Efapei) behield de leiding. Hij heeft drie seconden voor op Gonçalves. Gavazzi is op negen seconden derde.

Na een proloog woensdag en een pittige etappe donderdag, kregen de renners op dag drie van Viana do Castelo naar Fafe opnieuw een geaccidenteerd parkoers voorgeschoteld. Na een heuvelachtige aanloop met een klim van tweede en een klim van derde categorie, lag in volle finale opnieuw een klim van tweede categorie te wachten, met de top op 20 kilometer van de finish.

Drie vluchters kleurden het begin van de wedstrijd. De Amerikaan Gavin Mannion, de Spanjaard Jon Insausti en de Fransman Yannis Yssaad trokken ten aanval en kregen even later het gezelschap van zeven anderen. De tien vluchters verzamelden een maximale voorsprong van 3:30. De poging van het tiental sneuvelde op 20 kilometer van de finish en een compact peloton sprintte in de straten van Fafe om de zege.

Zaterdag staat er een heuvelachtige etappe van Montalegre naar Macedo de Cavaleiros op het programma.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.