Begrafenisondernemer blundert: “Vader werd per vergissing gecremeerd”

Begrafenisondernemer blundert: “Vader werd per vergissing gecremeerd”

Foto: joris herregods

Borgerhout / Berchem - Per vergissing in een crematieoven belanden. Het overkwam Jozef Verswijver (85) uit Berchem, die in juni vorig jaar overleed. Zijn dochter Elza (60) sleepte de begrafenisondernemer uit Borgerhout voor het gerecht, maar kreeg ongelijk. “We gaan in beroep, onze vader wilde koste wat het kost begraven worden.”

“Je gaat me toch niet verbranden, hè? Ik wil begraven worden, net zoals de rest van de familie.”

Het waren enkele van de laatste woorden die Jozef Verswijver (85) uit Berchem op zijn sterfbed uitsprak. Hij overleed op 1 juni vorig jaar in het Middelheimziekenhuis aan de gevolgen van keelkanker.

Dochter Elza (60) uit Willebroek trok de volgende dag met haar man Patrick (60) naar begrafenisondernemer Marschang in Borgerhout om een teraardebestelling vast te leggen, de uitdrukkelijke wens van haar vader. Jozef wilde op het kerkhof in de Berchemse Floraliënlaan worden begraven. Er werd ook al in een plekje voorzien voor zijn vrouw Francine (84).

De laatste groet die Elza, Patrick en Francine een dag later in het uitvaartcentrum in Borgerhout aan Jozef wilden brengen, zou hun leven voorgoed veranderen. “Een medewerker verzocht ons om even in een lokaaltje te wachten”, vertelt Elza. “Dan kwam hij met een brede glimlach binnen. Laconiek vertelde hij dat ze mijn vader die middag ‘per vergissing’ hadden gecremeerd. Ze hadden hem verwisseld met een andere persoon. Ik was volledig van de kaart: we hadden uitdrukkelijk gezegd dat hij begraven wilde worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees