Mechelse Ropeskippers alsnog met goud naar huis

Mechelen - Het sprookje van het Belgische team (nationaal team) en in het bijzonder de Mechelse ROMskippers is compleet. Ze haalden goud op het WK in het Zweedse Malmö. Het beloftenteam haalde gisteren nog een mooie vijfde plaats.

Het Mechelse meisjesteam +15 haalde het goud binnen na een ware thriller. Voortdurend was het haasje over springen met ook andere sterke Belgische teams, maar ook uit Hong Kong en Hongarije. Het team van Nana Jacobs (met Elise Audiens, Sara Knaeps, Floortje Putteman, Paulien Derden en Margot Schuurmans) kon zich op het Belgisch Kampioenschap nipt selecteren voor het WK.

Een perfect uitgeleverde Speed Double Dutch leverde nu zelfs een wereldrecord op. Vanaf nu stond het publiek achter de Belgische underdog. Team 2 en 3 uit België geraakten ook op stoom maar Zweden, Hong Kong en Hongarije waren zeker ook niet de minsten.

De Ropeskippers uit Mechelen bleven intussen indruk maken in de freestyles. Uiteindelijk bekleedden 3 Belgische teams het volledige podium, een droomscenario voor de fans van de Belgian Red Ropes. Het hoogste schavotje was voor de ROMskippers uit Mechelen. De tranen vloeiden rijkelijk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio