Pastoor thuis aangevallen met mes: overvaller doet zich voor als asielzoeker

Pastoor thuis aangevallen met mes: overvaller doet zich voor als asielzoeker

Foto: TP

Lanaken -

Pastoor Jos Vanderlee is zondagnamiddag gewond geraakt bij een overval in zijn woning in Lanaken. De overvaller belde aan bij de priester en zei dat hij asiel wilde zoeken in Nederland. Nadat de pastoor de man had laten douchen, vroeg die geld. Daarbij kwam het tot een schermutseling.

Pastoor Vanderlee ontving de zogezegde kandidaat-asielzoeker omstreeks 14.40 uur in zijn woning in de Koning Albertlaan. De man vroeg hulp en een douche, en de pastoor stond dat toe.

Na de douche probeerde de man hem ook geld te ontfutselen. Daarop ontstond een schermutseling. De overvaller verwondde de pastoor daarbij met een mes. Het slachtoffer raakte gewond aan handen en pezen. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

Pastoor Vanderlee werd naar het ziekenhuis in Genk gebracht voor een operatie. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De priester is verantwoordelijk voor acht Lanakende parochies en werd eerder deze maand nog gevierd voor zijn 40-jarig priesterschap.

Het parket Limburg en de politie Lanaken-Maasmechelen roepen getuigen op zich melden via het telefoonnummer 101 of via info@pzlanaken-maasmechelen.be

Het gerecht benadrukt dat de overvaller geen bewoner is van het asielcentrum in Lanaken en dat deze overval losstaat van de IS– en andere terreur die Europa in haar greep houdt.

Corrigeer

NIEUWS