Kuurne verliest dé ster van de Ezelsfeesten

Kuurne verliest dé ster van de Ezelsfeesten

Ondanks de kanker trad Jacques vorig jaar nog op met zijn groep van Jack And The Tramstations op de Ezelsfeesten. Foto: eva

Kuurne -

Kuurne is zijn grote ster kwijt. De 73-jarige ­Jacques Neirynck overleed vrijdagavond na een moedige strijd tegen kanker. De goedlachse duivel-doet-al én podiumbeest drukte zijn stempel op zijn gemeente. Hij krijgt op zijn Ezelsfeesten een eerbetoon.

Chemo uitstellen om nog één keer te schitteren op het podium tijdens de Ezelsfeesten. Dat is wat Jacques ­Neirynck bijna tien maanden geleden deed en hem ook zo typeert. Zijn hele leven heeft de 73-jarige Kuurnenaar zich ingezet om zijn gemeente op de kaart te zeten. In Kuurne en ver daarbuiten was hij gekend van de wervelende playbackshow die hij samen met zijn groep Jack And The Tramstations opvoerde. Maar liefst 29 jaar lang was het ‘zijn’ show die telkens de meest populaire act van de hele Ezelsfeesten was.

Jacques was getrouwd met Christine Decavel en vader van drie kinderen. “Papa was een echte familieman. Hij was een groot mens met een heel groot hart. We gaan hem ongelooflijk missen”, zegt zijn dochter Tine (41) die 26 jaar lang aan de zijde van haar vader optrad met Jack And The Tramstations en zijn levenswerk zal voort zetten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio