Gevangenen weigeren na vechtpartij terug te keren naar cel

Beveren -

In de gevangenis van Beveren is zondagavond een opstand uitgebroken. Een vijftigtal gevangen weigerde om na de wandeling terug te keren naar de cel. Er werd politieversterking vanuit Brussel opgeroepen om de gemoederen te bedaren.

De ordediensten hadden zondagavond de handen vol in de ‘Poort van Beveren’, de gevangenis vlak naast de E17. Na een vechtpartij waren er onlusten uitgebroken waardoor de gevangenen weigerden om terug te keren naar hun cellen.

De gedetineerden bleven amok maken en de politie kwam rond 20 uur massaal ter plaatse. “Het ging om een vijftigtal gevangen”, bevestigt korpschef Leo Mares van de politiezone Waasland-Noord. “Ze weigerden om na hun wandeling opnieuw naar hun celblokken terug te keren. Tijdens de onlusten hadden de gedetineerden zich bewapend met metalen voorwerpen en kapotgeslagen flessen.”

Versterking uit Brussel

Om de opstand de kop in te drukken werd er versterking opgeroepen van de federale politie in Brussel. Er volgde een uitgebreid onderhoud met de gevangenen. De interventie duurde nog tot laat in de avond.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn in de Poort van Beveren. In het verleden legden ook de cipiers er al het werk neer na een incident. Dat was onder meer het geval in juli van vorig jaar. Toen werd een cipier aangevallen door een gedetineerde. Omdat de cipiers zich naar eigen zeggen toen al maandenlang niet meer veilig voelden, brak er een spontane staking uit. Ook in mei legden een dertigtal cipiers het werk neer uit onvrede met de werkomstandigheden.

In de gevangenis van Beveren is er plaats voor in totaal 312 mannelijke gedetineerden. De instelling werd in maart van 2014 officieel in gebruik genomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees