Van dienst op nationale feestdag, maar agenten gaan op Pokémonjacht

Van dienst op nationale feestdag, maar agenten gaan op Pokémonjacht

Themabeeld Foto: AFP

Koekelberg -

Enkele agenten van de politiezone Brussel-West waren op de nationale feestdag drukker bezig met het vangen van Pokémonfiguurtjes dan met de veiligheid. Dat meldt La Capitale. Er is een intern onderzoek gestart.

“Op 21 juli - de dag van de nationale feestdag, was ik in het Elisabethpark in Koekelberg op Pokémonjacht toen ik een politiewagen zag stoppen om vragen te stellen aan twee jonge mannen”, zegt een vrouw in de kranten van Sudpresse. “Ik hoorde dat ze het over Pokémon hadden. Ze vroegen aan de jongeren wie lokaas had geplaatst (een extraatje in het spel dat figuurtjes aantrekt, red.)

Van dienst op nationale feestdag, maar agenten gaan op Pokémonjacht
Foto: Sudpresse

Toen de vrouw haar eigen jacht vervolgde aan de andere kant van het park, kwam ze ook daar de agenten tegen. “Ze hadden hun telefoons in hun hand”, zegt ze. “Ter hoogte van de Pokéstop bleven ze meerdere minuten staan.”

Onderzoek

Nadat een gemeenteraadslid het verhaal te horen kreeg, belandde het verhaal bij zonechef Johan De Becker. Hij liet meteen een intern onderzoek opstarten.

“Op dit moment moet alles nog onderzocht worden”, zegt woordvoerder Johan Berckmans aan Sudpresse. “Als de agenten inderdaad op Pokémonjacht waren, zullen ze dat allicht met hun eigen smartphone gedaan hebben. Daardoor wordt het moeilijk om te controleren. Maar voor de duidelijkheid: Pokémon Go spelen tijdens de diensturen is niet toegestaan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees