Nieuwe Westerlo-spits tekende maar net voor goal tegen Standard contract: “Zit nog niet aan mijn top”

Nieuwe Westerlo-spits tekende maar net voor goal tegen Standard contract: “Zit nog niet aan mijn top”

Foto: BELGA

Westerlo -

De Congolees Silvere Ganvoula heeft zondag voor de wedstrijd op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League tegen Standard (2-2) een contract voor drie seizoenen ondertekend bij Westerlo, zo maakte de club maandag bekend. Hij kwam eerder al transfervrij over van het Turkse Elazigspor.

De twintigjarige Ganvoula arriveerde al enkele weken voor de start van de voorbereiding in ‘t Kuipje. Door een fysieke achterstand werkte hij individueel. “Toen ik hier aankwam had ik al één maand niet meer gespeeld en weinig getraind. Mijn eerste medische testen waren dan ook slecht, maar door het individuele werk en de voorbereiding sta ik nu al veel verder”, vertelde Ganvoula, “maar ik zit nog niet aan mijn top, dus ik hoop nog beter te worden in de loop van het seizoen.”

Zondag bedankte Ganvoula de club meteen al voor het vertrouwen met een doelpunt tegen de Rouches. Op slag van rusten trapte hij de 2-1 voorbij Jean-François Gillet. Dankzij het doelpunt van Ganvoula leek ‘Westel’ op een zege af te stevenen tegen Standard, maar daar besliste de ingevallen Jonathan Legear in de slotfase anders over.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.