VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE Bocholt VV

Joeri Vastmans stopt met voetbal: “Met pijn in het hart”

Joeri Vastmans stopt met voetbal: “Met pijn in het hart”

Joeri Vastmans: “Ik wou niet weten van een uitzonderingsmaatregel.” Foto: Dd

Joeri Vastmans stopt (voorlopig?) met voetbal. De linkerflankverdediger van Bocholt VV loopt gebukt onder het tragisch overlijden van broer Kristof, nu een zevental weken geleden. In onderling overleg met sportief verantwoordelijke Rony Vangompel werd beslist de samenwerking met Bocholt stop te zetten.

“Met pijn in het hart, dat mag duidelijk zijn”, reageert Joeri (32), “maar daar nijpt uiteindelijk ook het schoentje. Het hart doet pijn nadat mijn broer na een WK-match van de Rode Duivels thuis in tragische omstandigheden het leven liet. Dat heeft zoveel energie gekost bij mij en mijn hele familie, dat het echt geen zin meer had om in de gegeven omstandigheden op dit niveau te blijven voetballen.”

De 32-jarige Neeroeterenaar mag terugblikken op een mooie voetballoopbaan. “Op mijn achtste verhuisde ik van Neeroeteren naar Anderlecht, waar ik op mijn 18de ook de ruime A-kern haalde.”

Patro

“Daarna volgden twee seizoenen Patro Esden, ruim zes seizoenen OH Leuven - waarmee ik van tweede naar eerste klasse promoveerde - en weer 2,5 seizoenen bij Patro Eisden. Na een afscheid in mineur bij paars-wit hervond ik vorig seizoen het voetbalplezier bij derdeklasser Bocholt.”

Daar komt nu dus een abrupt einde aan. “Viermaal per week trainen en dan nog een match, ik kan het niet maken tegenover al wie mij lief is. Ik had al een drukke job, maar nu wil ik daarnaast volledig kunnen focussen op mijn gezin en mijn familie.”

“Natuurlijk was het geen gemakkelijke beslissing, want het is tegelijk een afscheid aan het voetbal op topniveau, maar ik wou niet weten van een uitzonderingsmaatregel. Dat zou ook niet fair zijn tegenover mijn collega’s.”

Of het een definitief afscheid van het voetbal is, weet Joeri niet. “Als ik ooit nog de schoenen aantrek, is het zeker op een lager niveau, waar ik ook minder moet trainen. Dat is nu duidelijk nog niet aan de orde. Intussen wens ik mijn oud-ploegmaats alle geluk toe in de tweede amateurklasse.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio