Twintiger uit Turnhout probeert buurvrouw (77) te versmachten met kussen

De feiten deden zich voor op de eerste verdieping van dit appartementsblok. Foto: BERT DE DEKEN

Turnhout - Een 77-jarige vrouw is vrijdag aan de dood ontsnapt. Haar buurman probeerde haar in een appartement in de Lindekensstraat in Turnhout te verstikken met een kussen en bedreigde haar met een mes.

De verdachte, W.M. (23) uit Turnhout, woonde nog maar sinds 1 juni in het appartementsblok, vooraan in de Lindekensstraat in Turnhout. Volgens buren gaf hij al meermaals een verwarde indruk.

De jongeman werd dinsdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Hij wordt verdacht van poging doodslag, foltering, diefstal met geweld en afpersing. De raadkamer verlengde zijn aanhouding met een maand.

De feiten vonden afgelopen vrijdag rond 18u plaats. W.M. was toen met een list het appartement van zijn buurvrouw Norma (77) binnengeraakt. “Mag ik eens telefoneren”, had hij tegen het slachtoffer gezegd. Zodra hij binnen was, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde zijn slachtoffer. W.M. eiste geld. Toen de vrouw dat niet meteen wilde geven, probeerde hij haar te stikken met een kussen.

De man kon later op de avond door de politie worden opgepakt. De verdachte is bij de politie bekend om zijn psychische problemen en drugsgebruik.

Norma werd met schaafwonden in het aangezicht afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Corrigeer

MEER NIEUWS