taekwondo

Twaalf landen op stage Keumgang Diest

Twaalf landen op stage Keumgang Diest

Met 100 waren ze op de internationale stage van Keumgang Diest. Foto: if

De groeiende dynamiek van de Diestse teakwondoclub Keumgang Diest blijkt uit de resultaten die de jonge sporters neerzetten, waarvoor trainer Jelle Vicca en zijn assistent Jeffrey Excelmans de basis leggen.

Keumgang beperkt zich niet tot trainen en kampen. Sinds drie jaar organiseert de club in Averbode een internationale stage voor juniors.

“We begonnen drie jaar geleden in het klein”, aldus Jeffrey Excelmans (23),die al 13 jaar bij de club is en nu het accent legt op trainerswerk: basistechnieken voor de jongsten en instroomsparring.

“Dat was toen veel kleinschaliger. Doel was vooral Europese contacten te leggen met buurlanden. Vooral Nederlanders kwamen naar onze stage. Onze atleten haalden nadien stilaan een hoger niveau en trokken onze contacten op, zodat dat we nu 12 nationaliteiten in de zaal hadden met Duitsers, Hongaren, Tsjechen, Spanjaarden, Engelsen en Nederlanders.”

“We beperken ons tot honderd deelnemers. Zo kan je in twee groepen van vijftig, jongeren en ietwat ouderen, een optimaal rendement halen. We groeiden uit tot een hoog aangeschreven tornooi in Europa. Dit jaar kregen we ook veel belangstelling van de allerkleinsten van 9 tot 12 jaar. Dergelijke stages tillen hen op tot een niveau waarmee ze naar internationale wedstrijden kunnen.”

Met Anke Gevers had Keumgang zelf een Europese kampioene bij de -44 kg in de zaal. Present was ook de Hongaarse Luca, die in dezelfde klasse de titel pakte bij de -46. Blikvanger was ook de Brit Breadley Sinden, eveneens Europees kampioen.

“Deze stage is alleen mogelijk dank zij ons ruime sparringsteam”, gaat Jeffrey voort. “De vele ouders die belangeloos meewerken, onze knappe trainer Jelle Vicca en de omkadering van fotografen, dokters en noem maar op, in totaal zowat 150 begeleiders. Logeren doen de deelnemers in De Pelgrim, een jeugdhotel in Scherpenheuvel.”

“Zelf hebben we een felle lichting bij de meisjes van 8 tot 10 jaar metHanne Waerzeggers, Céline Jans, Tasha Viskens, Alicia Suarez en de iets oudere Lies Vicca. Verder is er Martijn Willemsen (17), een jongen die alle G-tornooien won waaraan hij deelnam. Niel Willems (14) is nog in volle opbouw. Met hen en met Anke Gevers en Nicolas Corten mikken we op de Spelen van Tokio in 2020.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio