Standard vangt ruim 2,5 miljoen euro voor Kroatische aanvaller

Santini laat Chinese miljoenen liggen en trekt naar Frankrijk

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Standard staat op het punt een van zijn sterkhouders van de hand te doen. Targetaanvaller Ivan Santini verlaat Sclessin zo goed als zeker voor Caen. De 27-jarige Kroaat verkiest een overstap naar Frankrijk boven een lucratief aanbod uit China.

bob faesen

Zeven aanvallers telt Standard momenteel in de kern. Maar de vlotst scorende staat wel op het punt om Sclessin te verlaten. Ivan Santini mocht alleen weg bij een goed bod, maar dat ligt nu wel op tafel, zo oordeelt Standard. Caen betaalt in principe net iets meer dan 2,5 miljoen euro voor de Kroaat, die eerder deze week toestemming van de Luikse club kreeg om met de Franse eersteklasser te onderhandelen. Gisterenavond was een mondeling akkoord tussen de entourage van de spits en de Fransen niet meer ver weg. Santini zelf bleef nog achter in België. Als vandaag de laatste details afgerond worden, laat hij de training van de Rouches links liggen en reist hij af naar Normandië om er de medische keuring af te leggen.

© BELGA

Ambitie

Santini kan bij het ambitieuze Caen een meerjarig contract ondertekenen en zich financieel verbeteren. Toch heeft hij zijn keuze vooral op sportieve basis genomen. Een financieel nog aanlokkelijker aanbod vanuit China liet hij immers links liggen. Ook op de avances van Serie A-club Crotone ging hij niet in.

Caen eindigde vorig jaar knap zevende in de Ligue 1 en greep net naast Europees voetbal. Het zag Dennis Appiah dan wel verkassen naar Anderlecht, maar is toch van plan dit seizoen beter te doen. Zo trok het sterkhouder Ronny Rodelin definitief aan van Lille en het is van plan zich nog verder te versterken. Bij Caen treft Santini met Jeff Louis overigens nog een voormalig speler van Standard.

Topschutter

Met Emond, Yattara, Raman, Tetteh en Ryan Mmaee herbergt de kern van Standard voldoende spitsen, maar het verliest wel zijn vlotst scorende spits. Santini was zijn tweede seizoen in Luikse loondienst goed begonnen met twee goals in twee officiële wedstrijden.

Vorig seizoen kende hij een moeilijke aanpassing en stond hij rond Nieuwjaar zelfs dichtbij de exit. Santini bleef knokken, ging zelfs de discussie aan met Yannick Ferrera en vocht zich uiteindelijk toch in de ploeg. Met 11 doelpunten in 27 competitieduels kroonde zich bovendien tot topschutter. Niemand die ook maar in zijn buurt kwam wat doelpuntenproductie betreft. Santini besliste in maart bovendien met een rake kopbal de bekerfinale tegen Club Brugge (2-1) en schonk Standard zo een Europees ticket.

Snoeien

Aangezien de kern echter uitpuilt, moet er worden gesnoeid in het spelersbestand. Nu is het afwachten hoe hard een vertrek van Santini zich zal laten voelen. Ook Benni Badibanga vertrekt mogelijk nog. De 20-jarige aanvallende middenvelder is in beeld bij STVV, Eupen en Lokeren en mag weg bij de Rouches.

Meer over Ivan Santini

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie