De Wever haalt opnieuw uit naar “moslimpartij” CD&V

De Wever haalt opnieuw uit naar “moslimpartij” CD&V

Foto: was

“Gelovigen behandelen als stemvee is misschien goed voor politiek gewin op korte termijn. Op lange termijn verliest Vlaanderen in zijn geheel.” Met die woorden haalt Bart De Wever (N-VA) inDe Tijd uit naar CD&V.

CD&V houdt volgens De Wever het verbod op onverdoofd slachten tegen uit “louter electorale overwegingen”. Eerder had De Wever in Joods Actueel al benadrukt dat de “rekrutering” van opiniemaker en moslim Youssef Kobo (CD&V) “aantoont dat een aantal partijen bepaalde groepen wil charmeren.”

CD&V is naar ­eigen zeggen niet onder de indruk van de woorden van De Wever. De partij stelt er zich nu wel openlijk vragen bij dat De Wever "hen probeert te framen als moslimpartij”. “Wij zijn een partij die ervoor kiest met álle groepen vooruit te gaan. De Raad van State heeft een algemeen verbod op onverdoofd slachten afgeschoten. Met Piet Vanthemse heeft minister Weyts nu een tussenpersoon aangeduid om met de geloofsgemeenschappen te onderhandelen. Dat is exact waar wij al een jaar voor pleitten”, reageert de woordvoerder van voorzitter Beke.

Ook Wim Soons, jongerenvoorzitter van CD&V, stelt zich in een opiniestuk in De Morgen vragen bij de framing "met als enige doel om zo de meest traditionele keizersbasis van CD&V los te wrikken.”

De N-VA benadrukt in een reactie dat De Wever CD&V nooit "moslimpartij" genoemd heeft. "Die term hebben ze zelf gelanceerd."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees