Twintigers kregen net hun achtste kind, maar dan overlijdt papa in zijn slaap

Twintigers kregen net hun achtste kind, maar dan overlijdt papa in zijn slaap

Foto: Facebook

“We hebben niet eens de kans gekregen om een familiefoto met ons allemaal te nemen”, zucht de 28-jarige Cloe Green uit Dyffryn Ardudwy, Noord- Wales. De jonge vrouw is acht maanden geleden weduwe geworden nadat haar echtgenoot James stierf in zijn slaap. Ze deed alles om hem te redden, maar James werd niet meer wakker. En dat amper een paar weken na de geboorte van hun achtste kind samen. Pas nu kan ze erover praten.

Ze waren tienerliefjes, Cloe en James. Zij was 17, hij een paar jaar ouder, en na het bekende verhaal van de bloemetjes en de bijtjes raakte Cloe zwanger. “Het was eerst een shock, omdat we zo jong waren. Maar James nam het op met zo veel trots. Hij glimlachte alleen maar, en zei dat hij er altijd van had gedroomd om papa te worden.” Zo werd Leo de eerste van de grote familie. Want op het moment dat hun tweede kind Levi geboren werd, waren Cloe en James helemaal overtuigd: ze wilden een groot gezin samen. “Niet lang na Levi was ik zwanger van onze tweede zoon, Oliver, en toen hij zes weken oud was, was ik weer zwanger. We waren allebei zo gelukkig dat we onze eerste dochter verwachtten, dus trouwden eerst en kregen dan Megan.”

En terwijl al haar vriendinnen hun venten moesten overtuigen voor een baby, was het bij Cloe en James net andersom. “Dan keek hij naar mij en zei: nog ééntje, Clo”. Niet lang daarna werd dochter Miley geboren. Omdat Miley geboren werd met een aandoening, beslisten Cloe en James om een einde te maken aan hun gezinsuitbreiding. Maar toch moest het zo zijn. Een anticonceptiestaafje bij Cloe bleek niet te werken, en ze raakte al snel weer zwanger. “James vond het best zo, en zei dat we duidelijk meer baby’s moesten maken.” Dus volgden na Lacey ook nog Lexi en zoontje Elijah.

Dagje uit met de kinderen... dat er niet meer kwam

Elijah was een zorgenkindje en kon pas na zeven weken op de kinderafdeling het ziekenhuis verlaten. Maar toen hij amper twaalf weken oud was, sloeg het noodlot toe. Om zijn kinderen een extraatje te gunnen, besliste James om zijn zeven oudsten mee te nemen voor een dagje Londen. Het zou druk worden met zeven bengels, dus was James vroeg naar bed gegaan. Maar een paar uur later zat James ineens rechtop in bed. “Hij stopte plots met ademen. Ik heb de hulpdiensten gebeld en wou schreeuwen en wenen, maar ik wist dat ik kalm moest blijven”, vertelt Cloe aan The Daily Mail. Het mocht echter niet baten. Ondanks de reanimatiepoging van Cloe, werd James doodverklaard bij aankomst van de hulpdiensten.

Intussen is Cloe al acht maanden weduwe, en hoewel ze zich bijzonder sterk houdt, is ze nog steeds niet gewend aan het alleen zijn. “Een alleenstaande ouder worden op zo’n jonge leeftijd, terwijl sommige van mijn leeftijdsgenoten feesten en er niet eens aan denken om zich te settelen? Het is ontmoedigend. We hebben niet eens de tijd gekregen om een gezinsfoto te nemen.”

Maar het ergste van al vindt Cloe het om elke keer aan haar kinderen uit te leggen dat papa in de hemel is. “Het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen is de hele kroost Leo (9), Levi (6), Oliver (5), Megan (4), Miley (3), Lacey (2), Lexi (20 maanden) en Elijah (11 maanden) vertellen dat papa er niet meer was. Hij bracht hen naar school, ging naar het werk, ging hen afhalen van school. En dan had hij nog energie over om ’s avonds te spelen en verhaaltjes te lezen tot het tijd was om te gaan slapen. Het breekt mijn hart dat James de grote familie die hij zo graag wou, niet zal zien opgroeien.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees