Astana wint ploegentijdrit in Ronde van Burgos

Astana wint ploegentijdrit in Ronde van Burgos

Foto: EPA

Astana heeft woensdag de ploegentijdrit in de Ronde van Burgos (Spa/2.BC) gewonnen. De Kazachse formatie legde het parcours van 10,7 kilometer af in 13:10, goed voor een gemiddelde van 48,851 kilometer per uur. Movistar werd tweede op twee seconden, Etixx-Quick Step eindigde op een derde stek op drie seconden. Danny van Poppel, die de openingsrit won op dinsdag, verliest zijn leiderstrui aan de Kazach Dmitriy Gruzdev.

Het was FDJ dat al eerste de ploegentijdrit aanvatte en een tijd van 13:24 neerzette, een chrono die niet lang op de tabellen bleef staan. De Franse WorldTour-ploeg zou uiteindelijk als tiende finishen, op 14 seconden van de latere winnaar. Het was Tinkoff, met Alberto Contador, dat die tijd verbeterde met 1 seconde, maar ook zij zouden niet lang in de hot seats mogen plaatsnemen. Een klein half uurtje later was ook hun chrono er aan en dook Movistar maar liefst elf seconden onder de tijd van de ploeg van El Pistolero. Enkel Astana zou later op de dag nog beter doen.

Wereldkampioen ploegentijdrijden BMC moest zich tevreden met een vijfde plaats. Eerder op de dag zag de ploeg Floris Gerts uitvallen met een sleutelbeenbreuk tijdens de verkenning van het parcours. De Nederlander moet een operatie ondergaan in België en zal daartoe donderdag overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De Nederlander Danny van Poppel is zijn leiderstrui kwijt aan Dmitriy Gruzdev, die leidt in dezelfde tijd als zijn drie ploegmaten. Gianni Meersman staat vijfde op drie seconden. Yves Lampaert is tiende, eveneens op drie seconden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.