skeeleren ek in heerde

Reko oogst negen medailles: “Dit smaakt naar meer”

Reko oogst negen medailles: “Dit smaakt naar meer”

In totaal negen medailles voor v.l.n.r. Anke Vos, Nymphe Keuleers en Jens De Prins Foto: jasper corne

Op het EK Skeeleren in het Nederlandse Heerde maakte Reko Zemst een bijzonder goeie beurt. Met maar liefst negen medailles keerden Anke Vos, Nymphe Keuleers en Jens De Prins goedgeluimd - en sommigen met een kaal geschoren hoofd - terug naar huis.

Met ‘amper’ drie renners bezorgde Reko Zemst de Belgische selectie toch maar mooi negen medailles.

Nymphe Keuleers (19) spande de kroon. Zij haalde bij de dames A-junioren brons op de 100 meter road, zilver op de 1 lap road en de 300 meter time trail track, maar vooral goud op de 500 en 1000 meter track.

“Zoals verwacht moest ik hoofdzakelijk met de Italianen afrekenen”, vertelt Keuleers. “Zeker in de finale van de 500 meter op de piste, waarin het drie tegen één was. Met die eerste plaats was ik achteraf dan ook het meest content.”

“Telkens ik in de rechte lijn probeerde te passeren, hinderden zij mij. Er is zelfs een Italiaanse na de wedstrijd gediskwalificeerd. Maar goed, ik kwam als eerste over de streep. Er was geen discussie mogelijk.”

In de 1 lap race bleef Keuleers steken op zilver.

“Jammer, want ik had echt het gevoel dat er meer in zat. Bij de start zat ik in de clinch met een Franse. Als ik daar geen tijd verlies, ben ik misschien meteen weg met de Italiaanse die uiteindelijk wint.”

Anke Vos, de enige van Reko Zemst bij de seniors, zag haar ambities op de piste wat gefnuikt. “Zeker op de 1000 meter verwachtte ik een betere plaats”, zegt de Eppegemse. Op de 500 meter geraakte ik zelfs niet door de halve finale. Gelukkig ging mijn wegtornooi veel beter.”

Op de weg haalde Vos individueel zilver op de 1 lap race, in de ploegenkoers brons.

“Ook van de ploegkoers op de piste hadden we wel wat verwacht, maar een val verbrodde onze medaillekansen”, blikt Vos nog terug.

Tot slot liet ook de 17-jarige Jens De Prins zich niet onbetuigd in Heerde.

“Van twee medailles (brons op de ploegenkoers track en zilver op de ploegenkoers road, red.) had ik nooit durven dromen op mijn eerste EK”, glundert de Eppegemnaar. “Dit smaakt naar meer.”

Haar af door weddenschap

Dat de sfeer er bij de renners van Reko Zemst goed in zat, mocht blijken uit de nieuwe coupe van Keuleers en De Prins. “Als Jens een medaille haalde, mocht hij mijn haar afscheren”, lacht Nymphe. “En bij twee gouden medailles voor mij, moest ook zijn haar er aan geloven. Uiteindelijk zijn het de kinesisten die zich op de rustdag in Heerde tot kappers hebben omgeschoold.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio