Bijna niemand die wakker lag van het Bergmolenbos. Tot Wouter Deprez zich mengde in het debat

Bijna niemand die wakker lag van het Bergmolenbos. Tot Wouter Deprez zich mengde in het debat

In het Bergmolenbos staan vandaag al een boerderij en een manege. Die zouden moeten wijken voor een villawijk. Foto: Fred Debrock

Roeselare -

Vijfhonderddertig. Dat is het aantal bezwaarschriften dat het stadsbestuur van Roeselare ontving tegen de verkavelingsaanvraag voor een villawijk in het Bergmolenbos. Het stadsbestuur zal zich in de herfst uitspreken over de aanvraag.

Het was comedian Wouter Deprez die deze week opnieuw in de bres sprong voor de natuur. Deze keer riep hij via Facebook mensen op om bezwaar in te dienen tegen een villawijk in het stadsbos in Roeselare.

‘Een dergelijke verkaveling gaat in tegen alles waar stedelijke planners, de nieuwe Vlaamse Bouwmeester en de minister van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu achter staan: verdichting van het centrum, vrijwaring van de open ruimte, uitbreiding van natuur- en bosgebieden’, schrijft Deprez.

Villawijk in het bos

Begin juli werd in Roeselare een verkavelingsaanvraag ingediend voor een terrein dat midden in een bos- en bosuitbreidingsgebied ligt. Het gaat om 3,5 hectare grond in het Bergmolenbos die al jaren ingekleurd zijn als landbouw- en woonzone. Er mag dus gebouwd en gewoond worden. Zo staat er vandaag al een boerderij en een paardenmanege. Die zouden moeten verdwijnen voor de villawijk.

Tot gisteravond middernacht konden mensen bezwaar tegen de verkaveling indienen. ‘We hebben op dit moment 530 bezwaarschriften ontvangen, die zijn allemaal de laatste dagen binnengekomen’, vertelt schepen Nathalie Muylle (CD&V), bevoegd voor het Vergunningenbeleid, aan De Morgen.

De beslissing ligt nu bij het stadsbestuur. Die buigt zich in de loop van september of oktober over de verkavelingsaanvraag en de honderden bezwaren.

Corrigeer

NIEUWS