Voetbalbond sprak ook met Louis van Gaal

Voetbalbond sprak ook met Louis van Gaal

Foto: Photo News

Louis van Gaal stuurde dan wel geen cv naar de voetbalbond, ondervoorzitter Bart Verhaeghe sprak wel met de 64-jarige Nederlander. Van Gaal wilde niet van zijn sabbatjaar afstappen – dat had hij beloofd aan zijn vrouw – en uiteindelijk wenste de voetbalbond naar eigen zeggen ook liever met een jongere coach in zee te gaan. “Een coach die nog voeling heeft met deze jonge generatie”, klonk het. Een toekomstige samenwerking werd evenwel niet uitgesloten, zeker niet door Van Gaal.

De bond sprak ook nog met de Duitser Rolf Rangnick (58 jaar), de Fransman Rudi Garcia (52) en de Nederlander Dick Advocaat (68) en bereikte zelfs een financieel akkoord met dat trio, maar de keuze viel dus op de 43-jarige Martinez, de minst ervaren van allemaal.

Het was Jesse De Preter, ex-CEO van Lierse en ooit drie maanden aan het werk bij Club Brugge, die Martinez overhaalde om zich kandidaat te stellen. Vrijdag stuurde hij zijn kandidatuur, dinsdag zat hij met Bart Verhaeghe, Chris Van Puyvelde en Mehdi Bayat rond de tafel en woensdag was Martinez bondscoach.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.