Dorpsvete laait weer op: stier op rotonde

Dorpsvete laait weer op: stier op rotonde

Geen kalf maar een grote stier staat sinds vrijdag op de rotonde tussen de beide buurdorpen in Spouwen Foto: joge

Bilzen - De eeuwenoude vete tussen buurdorpen Grote- en Kleine-Spouwen laait weer op. In antwoord op het recent onthulde geitenmonument bij de Gééte van Kleine-Spouwen verscheen er uit het niets een grote kunststoffen stier op de rotonde tussen beide dorpen. Duidelijk een verwijzing naar de Kaver (kalveren) van Grote-Spouwen.

De burentwist tussen Kleine- en Grote-Spouwen is eeuwenoud. Die van Grote-Spouwen zijn de Kaver (kalveren), die van Kleine-Spouwen de Gééte (geiten).

Vorig jaar nog ontvoerden de Kaver het metalen geitje op het rondpunt en knoopten het op aan de poort van de kerk. “Onlangs hebben we een prachtig geitenmonument onthuld, stevig verankerd aan de voet van de Keistraat. Dat zit de Kaver aan de andere zijde van Spouwen blijkbaar nogal hoog”, reageert voorzitter Michel Jacobs van het comité de Berggeiten.

Stampend

Gisteren verscheen op het rondpunt van de Rode Kruislaan plots een grote stier. “Het kalf is uitgegroeid tot een briesende stier. De twee meter grote stier laat stampend zien aan wie het rondpunt voor eens en altijd toebehoort. Namelijk aan Grote-Spouwen”, aldus de afvaardiging van de Kaver. 

Grootheidswaanzin

“Dit is een beetje grootheidswaanzin”, reageert Jacobs van de geiten. “Wij zien het lelijke ding eerder als een groot zwart schaap. Bovendien is van officiële zijde al bevestigd dat het rondpunt op het grondgebied van Kleine-Spouwen staat. Uiteraard zal hier nog een tegenzet op volgen”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio