Pardilla wint koninginnenrit Ronde van Burgos, Contador is eindlaureaat

Pardilla wint koninginnenrit Ronde van Burgos, Contador is eindlaureaat

Sergio Pardilla zegeviert in de slotrit. Foto: rr

De 32-jarige Sergio Pardilla heeft zaterdag de slot- en meteen koninginnenrit van de Ronde van Burgos gewonnen. De Spanjaard van Caja Rural haalde het, in de etappe tussen Caleruega en Lagunas de Neila over 163 kilometer, afgescheiden van zijn landgenoot Alberto Contador. Ben Hermans werd derde voor de Brit Simon Yates en de Spanjaard Igor Anton. Gianni Meersman, die als leider aan deze zware bergrit mocht beginnen, moest zijn paarse leiderstrui definitief afstaan aan de 33-jarige Contador die eindlaureaat werd van deze Ronde van Burgos. Ben Hermans eindigde als tweede in de stand op één seconde van de Tinkoff-kopman.

Van bij de aanvang van de vijfde en laatste etappe probeerden diverse renners een uitval op te zetten. Na zowat 60 kilometer koers vormde zich een eerste echte kopgroep met daarbij Cédric Pineau, Giacomo Berlato, Reinier Honig, Jonathan Restrepo, Omar Fraile en Ibai Salas. Zij boekten een maximale voorsprong van zowat 3:00 op het peloton. De vluchters werden in volle finale gegrepen. Het sein dan voor een groepje met Alberto Contador, Peter Kennaugh, Simon Yates, Domenico Pozzovivo, Gianluca Brambilla, Ruben Fernandez, Igor Anton, Sergio Pardilla en Ben Hermans om te gaan aanvallen op de slotklim.

Met nog drie kilometer voor de boeg viel Pardilla het aan. Op twee kilometer van de finish counterde Ben Hermans met Alberto Contador in zijn wiel. Hermans kraakte echter op zowat 450 meter van de eindmeet en moest Contador laten rijden. Laatstgenoemde probeerde nog een gooi te doen naar de ritwinst maar strandde op 0:17 van Pardilla. Contador kon wel voldoende afstand nemen van Hermans en zo beslag leggen op de eindzege in de Ronde van Burgos.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.