Duikteams en helikopter zoeken tevergeefs naar drenkeling

Willebroek -

Aan het watersportcentrum Hazewinkel in Heindonk (Willebroek) werd zondagmiddag met man en macht gezocht naar een mogelijke drenkeling. Uiteindelijk troffen de hulpdiensten geen lichaam aan.

Getuigen belden de noodcentrale met de oproep dat er iemand in het water lag in Hazewinkel. Het slachtoffer zou geroepen hebben dat hij niet kon zwemmen. Volgens politiewoordvoerder Dirk van de Sande van de Lokale Politie Mechelen-Willebroek werden er over de locatie van de feiten tegenstrijdigheden opgetekend in de verklaringen van getuigen.

“Er zat een verschil op van 150 à 200 meter”, vertelt hij. “Er werd meteen een intensieve zoekactie op touw gezet. Duikers brachten de hele zone in kaart. We kregen ook steun van de federale politie. Zij zochten het gebied af met een met warmtesensoren uitgeruste helikopter.”

Duikteams en helikopter zoeken tevergeefs naar drenkeling
Foto: BFM

Uiteindelijk werd de zoekactie omstreeks 17u gestaakt, nadat de warmtebeelden bevestigden dat er geen slachtoffer in het water lag. Mogelijk geraakte de drenkeling op eigen krachten aan wal, of werd hij door een roeister uit het water gehaald. De juiste omstandigheden en de identiteit van de man die in het water terecht kwam, maken deel uit van het verdere onderzoek.

 

 

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees