Tom Goegebuer sluit laatste Olympische Spelen meer dan verdienstelijk af

Tom Goegebuer sluit laatste Olympische Spelen meer dan verdienstelijk af

Foto: Belga

Destelbergen - Tom Goegebuer heeft zijn internationale carrière als gewichtheffer erop zitten. Met een zesde plaats in groep B van de gewichtheffers onder 56 kilogram gebeurde dat op een prima wijze. Zelfs koning Filip was getuige van de prestatie van de Destelbergenaar.

Tom Goegebuer (41) was op het nippertje nog aan zijn derde Olympische Spelen, na Peking en Londen. Bij het trekken haalde hij 111 kilogram, 5 kilogram minder dan zijn Belgisch record van 116 kilogram. Bij het stoten lukte Goegebuer 130 kilogram. Eén poging later bij 133 kilogram eindigde het avontuur voor Goegebuer. Goed voor een totaalscore van 241 kilogram en een verdienstelijke zesde plaats in groep B. Koning Filip ging prompt op de foto met onze dorspgenoot die eerder ook in eigen gemeente sportman van het jaar was. 

Goegebuer was tevreden met zijn prestatie, en was naar eigen zeggen zelf emotioneel bij het afscheid van het hoogste niveau. Een klein foutje zorgde ervoor dat hij de 133 kilogram niet kon stoten, wat hem nog een paar plaatsen had doen opschuiven. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio