Pairi Daiza past ticketingsysteem voor babypanda meteen weer aan

Pairi Daiza past ticketingsysteem voor babypanda meteen weer aan

Foto: BELGA

Panda P. mag dan nog maar een baby zijn, toch heeft Pairi Daiza speciaal voor hem het ticketsysteem aangepast. Bezoekers konden niet meer naar de panda’s gaan kijken wanneer ze willen, maar kregen een “afspraak” met de panda’s. Op die manier wou het dierenpark lange rijen vermijden. Het systeem bleek echter niet ideaal zijn en is nu alweer afgeschaft.

Afgelopen weekend was het op de koppen lopen in Pairi Daiza. Niet alleen door het goede weer, maar omdat iedereen sinds vorige donderdag kan gaan kijken naar babypanda P. en mama Hao Hao.

En dat is ook te merken aan de lange rijen voor de panda-grot. “Als verloopt vlot als de mama naar het publiek gedraaid was”, zegt woordvoerster Aleksandra Vidanovski in de kranten van SudPresse. “Maar er ontstonden lange wachtrijen van zo gauw ze zich met haar rug naar het publiek draaide.”

Om dergelijke toestanden te vermijden heeft besliste het park om in te grijpen. Wie een ticket kocht, kreeg aan de kassa een tijdspanne waarin hij of zij naar de panda’s mocht gaan kijken. Dat betekent dat er nooit te lange wachtrijen stonden, maar het was natuurlijk ook mogelijk dat je de panda’s niet goed te zien krijgt.

Het is niet de eerste keer dat het park deze maatregel invoert. Kort nadat de panda’s in ons land zijn gearriveerd, werd al een gelijkaardig systeem ingevoerd. Omdat het systeem niet zo goed bleek te werken werd het dit keer al na 1 dag weer afgeschaft. Je kan dus weer gewoon gaan pandaspotten wanneer je wil. 

Bovendien is het al enkele weken niet meer mogelijk om een “open ticket” te kopen via het internet. Met zo’n ticket kon je naar het park gaan wanneer je wilde. De meeste mensen gingen uiteraard als het goed weer was, waardoor het soms bijzonder druk was in Pairi Daiza. Maar sinds kort moet je dus op voorhand beslissen op welke dag je naar het park komt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees