CLUBNIEUWS. Standard-keeper op weg naar Club Brugge, ex-speler Real naar de Freethiel

CLUBNIEUWS. Standard-keeper op weg naar Club Brugge, ex-speler Real naar de Freethiel

Royston Drenthe

Dinsdag 9 augustus levert alweer een stevige brok transfernieuws op. De meest sensationele transfer komt van de Freethiel, waar Waasland-Beveren op het punt staat om Royston Drenthe, ex-Real Madrid, vast te leggen. En ook Club Brugge lijkt te gaan verrassen door de reservekeeper van Standard weg te plukken. Bij Standard houden ze trouwens ook rekening met een vertrek van Trebel. En er zijn ook meer details bekend over de transfer van Laurent Depoitre.

Engels wordt ongeduldig op de Brugse bank

Deze namiddag speelt Club Brugge een oefenmatch achter gesloten deuren, tegen een geheime tegenstander zowaar. “Kan ik een aantal spelers minuten geven”, kondigde Michel Preud’homme vrijdag in Oostende aan. De coach van Club Brugge doelde vooral op Wesley – zijn aanvalslinie had geen al te beste beurt gemaakt. Maar diegene die wellicht het meest popelt om eens een match te spelen, is centrale verdediger Björn Engels.

Niet in de selectie voor de Supercup en in de eerste twee competitiematchen bankzitter, zonder één speelminuut. En Björn Engels is nochtans tópfit. “Er is maar één reden waarom Björn nog niet speelde: te weinig trainingsminuten. Björn mag niet na één volle laatste training te ongeduldig denken: Ik ben klaar. Als we hem uit de schijnwerpers zouden willen houden, stelden we toch ook Izquierdo niet op?”, aldus Vincent Mannaert die daarmee de transfergeruchten de kop wil indrukken. “Na de oefenmatch brengen we hem wel”, sust Mannaert. Deze namiddag mag Engels dus nog eens opdraven. Achter gesloten deuren. Voor de zekerheid, zeker?

Hubert wil bij Club Brugge concurreren met Bruzzese

CLUBNIEUWS. Standard-keeper op weg naar Club Brugge, ex-speler Real naar de Freethiel
Foto: Photo News

Guillaume Hubert (22) vertrekt eerstdaags bij Standard. De jonge keeper voelt er zich niet meer thuis nadat bepaalde beloftes over zijn contract niet werden nagekomen en Jean-François Gillet eerste keeper werd in Luik. Hij heeft verschillende opties, maar Club Brugge spreekt hem het meest aan. ­Hubert zou er reservekeeper zijn na Ludovic Butelle, maar kan er de strijd aangaan met Sebastien Bruzzese om tweede doelman te worden. Club biedt geen enorm contract, maar dat had hij bij Standard ook niet.

Het gaat sowieso om een definitieve transfer. Eerder wilde het Spaanse Eibar de keeper huren, maar dat weigerde Standard. Als Club Brugge alsnog afspringt, is er nog een optie in Spanje en zijn er nog twee in de Engelse tweede klasse.

Royston Drenthe, ex-Real Madrid, legt medische tests af bij Waasland-Beveren

Waasland-Beveren staat op het punt een ex-speler van Real Madrid binnen te halen. De Nederlander Royston Drenthe legde al medische tests af, maar zijn looneisen kunnen nog een probleem vormen. De komst van het enfant terrible met zijn grillige carrièreverloop zou extra kleur geven aan het jonge Waasland-Beveren.

De voetbalcarrière van Royston Drenthe begint spectaculair. Op zijn twintigste wordt hij prompt voetbalmiljonair bij Real Madrid, maar sindsdien ging het alleen maar bergaf. Vandaag is hij 29 jaar en staat hij op het punt om te tekenen bij Waasland-Beveren na een avontuur in de Arabische woestijn.

N’Sakala wil naar Championship, Tshimanga valt niet op

Fabrice N’Sakala heeft weinig toekomst meer bij Anderlecht. Zeker niet als Obradovic in september weer fit is en Acheampong als verdediger wordt beschouwd. Het Franse Bastia bood de linksachter wel een driejarig contract aan, maar dat weigerde hij. Hij heeft zijn zinnen gezet op de Championship, de Engelse tweede klasse. N’Sakala is goed bevriend met Maxime Colin, die Anderlecht vorige zomer ruilde voor Brentford en erg gelukkig is in Londen. De verdediger wil een gelijkaardig traject. Anderlecht zoekt trouwens al een vervanger, maar Derrick Tshimanga (ex-Genk) liet tot nu toe geen grootse indruk tijdens zijn testperiode. RSCA zoekt nog ­altijd naar een oplossing voor Ibrahima Conté. Bij Oostende komt hij pas weer in beeld als Canesin vertrekt.

Porto betaalt 6 miljoen voor Depoitre

CLUBNIEUWS. Standard-keeper op weg naar Club Brugge, ex-speler Real naar de Freethiel

Rugnummer negen, een astronomisch hoge opstapclausule en een contract tot 2020: Laurent Depoitre draagt voortaan de aanval van FC Porto. De clausule (lees: afschrikmiddel) om hem bij FC Porto weg te kopen, bedraagt zo maar eventjes veertig miljoen euro, wat in Portugal geen uitzondering is. Dit keer vangen de Buffalo’s een slordige zes miljoen euro.

Daarmee is Depoitre net niet de duurste Buffalo ooit. Dat blijft Matz Sels. Depoitre had het wel kunnen worden. Norwich, vorig seizoen gedegradeerd uit de Premier League, bood Gent meer dan Porto. Depoitre, met zijn indrukwekkende fysiek geknipt voor het Britse voetbal, moest de knoop zelf doorhakken. Maar hij koos zondagnacht uiteindelijk voor een transfer naar Zuid-Europa.

Kage wil naar Australië, maar Kortrijk werkt niet mee

Na de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht lekte uit dat Hervé Kage op het punt staat om zijn biezen te pakken bij KV Kortrijk. De Congolees wekte interesse op uit Australië, meer bepaald van Western Sidney Wanderers. Ook Kage zelf gaf aan dat hij weg wil. Western Sidney Wanderers kwam al met een concreet bod van 600.000 euro, maar dat werd door KVK geweigerd. Volgens onze bronnen zou Kortrijk 800.000 euro willen, maar dat vindt de speler zelf niet realistisch.

Lukas Van Eenoo wordt door Kortrijk voor een jaar uitgeleend aan tweedeklasser Roeselare.

“Trebel klaar voor Engeland, Spanje, Duitsland”

Nu Corentin Fiore zich bij Standard heeft ontpopt tot een volwaardige centrale verdediger – in afwachting dat Laifis basisconditie kweekt en Kosa­novic herstelt van zijn knieblessure – is er niks dat de transfer van Dino Arslanagic naar Zulte Waregem nog in de weg staat. Tenzij een goed bod. Het eerste bod van Zulte Waregem werd door Standard afgewezen, maar nu Arslanagic naast de ploeg staat, verwachten ze bij Waregem dat Standard water bij de wijn zal doen. En dat de overgang eerstdaags een feit is.

Adrien Trebel moet niet weg. Integendeel, Standard hoopt hartsgrondig dat zijn kapitein blijft, maar ze vrezen dat hij in extremis vertrekt. Zijn zaakwaarnemer bevestigt dat ook: “Als er een aanbieding komt uit Duitsland, Engeland of Spanje, vertrekt Adrien. Want hij is klaar om een stap hogerop te zetten. En ik schat dat er 90 procent kans is dat er zo’n bod komt, want de markt van de nummers 8 is nog volop in beweging.”

Ook Lokeren volgt Emond

Renaud Emond moet weg bij Standard, maar wil in eerste klasse A blijven. Daarom is de spits voorlopig niet happig op een overgang naar Antwerp. Er is genoeg interesse op het hoogste niveau. Zo polste zijn ex-club Beveren al, maar nu tonen ook Charleroi en Lokeren interesse. De Karolo’s kunnen nog wat Belgen in hun kern gebruiken, terwijl Lokeren wel nut ziet in een vinnige aanvaller in de rug van De Sutter. De Waaslanders zijn ook financieel wel sterk.

CLUBNIEUWS. Standard-keeper op weg naar Club Brugge, ex-speler Real naar de Freethiel
Foto: Isosport
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.