Belgische meisjes overklassen Noorwegen op EK basket U16

De Belgische basketbalmeisjes hebben woensdag op het Europees kampioenschap voor speelsters tot 16 jaar (divisie B) in het Roemeense Oradea met 86-23 (rust: 38-18) brandhout gemaakt van Noorwegen. België sluit de groepsfase af op de derde plaats en speelt vrijdag zijn eerste klassementswedstrijd om de plaatsen negen tot en met zestien.

België begon vrijdag in groep D met een nederlaag tegen gastland Roemenië (43-56), zondag wonnen de Belgen met ruime cijfers van Macedonië (63-30). Dinsdag liepen de speelsters van coach Pierre Cornia tegen een nipte nederlaag aan tegen Polen (48-51). Vrijdag (14u45) nemen ze het op tegen het nummer vier uit groep C.

De top twee van elke groep mag naar de kwartfinales, de nummers drie en vier spelen klassementswedstrijden om plaatsen negen tot en met 16. De nummers vijf en zes in elke groep strijden om plaatsen 17 tot 23. De top drie uit de B-divisie promoveert naar de A-divisie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.