Franse bekendheid verdacht van misbruik van minderjarigen

Franse bekendheid verdacht van misbruik van minderjarigen

Foto: AFP

Het parket van Parijs is op basis van zes klachten twee vooronderzoeken begonnen naar de Franse radio- en tv-figuur Jean-Marc Morandini. Hij wordt verdacht van misbruik van minderjarigen, seksuele intimidatie en sociale fraude. Hijzelf is nog niet verhoord. Dat is woensdag vernomen uit gerechtelijke bronnen.

Het weekblad Inrockuptibles had in juli vermoede misbruiken aan het licht gebracht bij de castings voor Les Faucons, de nieuwe webserie van Morandini over het alledaagse leven van een voetbalploeg in een Franse voorstad. De jonge acteurs zouden onder druk gezet zijn om zich uit te kleden voor naaktfoto’s en -video’s en te masturberen. Daarnaast zouden ze in het zwart gewerkt hebben en onderbetaald zijn.

De al opgenomen afleveringen van Les Faucons zijn van het web gehaald. Twee werkgevers van de presentator-journalist, Europe 1 en iTélé, hebben het vertrouwen voorlopig in hem opgezegd. Op een persconferentie in juli pleitte Morandini onschuldig. Hij zou het slachtoffer zijn van chantage door een collega-presentator.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees