Boogschutter Robin Ramaekers niet naar achtste finales in Rio: "Met opgeheven hoofd"

Boogschutter Robin Ramaekers niet naar achtste finales in Rio: "Met opgeheven hoofd"

Foto: AFP

Handboogschutter Robin Ramaekers heeft zich woensdag op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro niet kunnen plaatsen voor de achtste finales. Hij verloor kansloos tegen de Spanjaard Juan Liebana Rodriguez: 6-0.

In de zestiende finales ging de 21-jarige Limburger, de nummer 97 van de wereld, in de Sambrodome met 6-0 (29-30, 25-29, 26-29) onderuit tegen de Spanjaard Juan Ignacio Rodriguez, 30e op de wereldranglijst.

"Het is geen schande te verliezen tegen iemand die zeven keer 10 (het maximum) en twee keer 9 schiet", vertelde hij na zijn uitschakeling in de Sambodrome. "Er viel vandaag weinig te doen tegen de Spanjaard. Hij was echt te sterk. Als hij zo blijft schieten, geraakt hij zeker bij de laatste vier."

In de 1/32 finales haalde de 21-jarige Limburger, 97e op de wereldranglijst, het in de Sambrodome nog met 6-2 (26-27, 26-25, 28-26 en 30-25) van de Australiër Ryan Tyack, nummer 59 van de wereld.  "Dat was een goede duel. Er zat iets meer druk op, omdat het de match was die ik absoluut wilde winnen. Niemand wil in de eerste ronde verliezen. Tegen de Spanjaard wilde ik natuurlijk ook winnen, ik heb niet met opzet verloren, maar hij was gewoon te sterk."


De 21-jarige Ramaekers nam in Rio de Janeiro voor het eerst deel aan de Spelen. "Ik ben heel tevreden over mijn toernooi. Ik besef dat ik op dit moment nog niet kan winnen van iemand die zo sterk schiet. Ik kan met opgeheven hoofd naar huis gaan."

"Het is een mooi toernooi geweest", vulde coach Francis Noteboom aan. "Het is voor Robin een geweldige ervaring geweest. Hij heeft getoond dat hij kan vechten, zijn pijlen kan schieten wanneer het moet. Alleen is het nu zo dat hij tegenover een tegenstander stond die wel heel sterk heeft geschoten."

"Ik had natuurlijk graag nog een ronde verder gegaan, maar je mag ook niet vergeten welke weg we hebben afgelegd", benadrukt de coach. "Het is al van 2000 geleden (met Nico Hendrickx) dat België nog een handboogschutter op de Spelen had. Ondertussen is het niveau enorm gestegen, zijn er veel landen bijgekomen. Dus het is al knap dat we erbij zijn en het geeft ons de moed om verder te bouwen naar 2020." .
 

Corrigeer