Belgische jongens U16 halen bovenhand tegen Georgië op EK

De Belgische nationale basketploeg van -16-jarigen heeft zaterdag op het Europees kampioenschap (divisie B) in het Bulgaarse Sofia met 67-52 gewonnen van Georgië. Na drie speeldagen deelt België met Tsjechië en Slovakije de leiding in zijn poule.

De Belgische basketbaljongens namen al snel een voorsprong op hun Georgische leeftijdsgenoten. Halfweg leidden de Belgen met 34-21, een voorsprong die nooit meer echt in gevaar kwam. België won eerder ook al van Slovakije en verloor vrijdag nipt van Tsjechië.

Na de zege tegen Georgië neemt België de leiding in poule D, samen met Tsjechië en Slovakije. Maandag moeten de jongens van trainer Vincent Boufioux de arena in tegen Israël, een dag later volgt gastland Bulgarije.

De eerste twee landen van de vier poules gaan naar de kwartfinales, de overige teams spelen dan nog wedstrijden om hun klassement te bepalen. De eerste drie van divisie B promoveren naar divisie A.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.