Dries De Bondt is Belgisch kampioen eliterenners zonder contract

Dries De Bondt is Belgisch kampioen eliterenners zonder contract

Foto: Marc Van Hecke

De 25-jarige Dries De Bondt heeft zich zondagmiddag in Stabroek tot Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract gekroond. Hij haalde het na 148 kilometer in een sprint met drie van Jimmy Janssens en Dimitri Peyskens.

Van bij de aanvang volgde, traditioneel, de ene uitvalspoging de andere op. Net voor halfkoers vormde zich een kopgroep met zeven vluchters. Dat waren Stijn De Bock, Gregory Franckaert, Jimmy Janssens, Gianni Marchand, Dimitri Peyskens, Dries De Bondt en Kurt Geysen. Zij boekten een maximale voorsprong van 25 seconden en werden wat later opnieuw tot de orde geroepen.

Met nog 59 kilometer voor de boeg was er een nieuwe aanval, met Gorik Gardeyn, Dries De Bondt, Christophe Prémont, Dimitri Peyskens, Joren Segers, Jimmy Janssens, Gianni Marchand, Frederique Robert, Christophe Van Cauwenberghe, Elias Van Breussegem, Mathias De Witte, Rob Leemans, Stijn De Bock en David Boucher. Laatstgenoemde viel echter weg uit de kopgroep met materiaalpech en werd opgeslokt door het peloton.

Op 15 kilometer van de finish gingen Peyskens, Janssens en De Bondt hun kans. Zij creëerden snel een mooie kloof en dat was het teken voor Van Breussegem en Marchand om een tegenaanval op te zetten. De twee slaagden er echter niet in om de leiders te vervoegen. In de daaropvolgende sprint was De Bondt de sterkste van het trio. Hij volgt op de erelijst Joeri Stallaert op.

Dries De Bondt is Belgisch kampioen eliterenners zonder contract
Foto: Marc Van Hecke
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.