Nederlandse hockeyanalist gooit olie op het vuur: “Weg naar finale ligt open tegen de Red Lions”

Nederlandse hockeyanalist gooit olie op het vuur: “Weg naar finale ligt open tegen de Red Lions”

Foto: BELGA

Komende dinsdag spelen de Red Lions, de Belgische hockeymannen, hun halve finale op de Olympische Spelen. Het wordt een onderonsje van de Lage Landen, want de tegenstander is Nederland. “We winnen gewoon van die Belgen”, aldus Nederlands analist Jacques Brinkman bij de Nederlandse omroep NOS. De Red Lions weten wat hen te doen staat!

De Red Lions zijn bijzonder goed op dreef in Rio. Na een deugddoende zege op de openingsspeeldag tegen Groot-Brittannië volgde een overduidelijke zege tegen Brazilië (0-12). De Lions tankten tegen het gastland Brazilië wat extra vertrouwen, want vervolgens gingen ook Australië en Spanje voor de bijl in groep A. Tegen Nieuw-Zeeland werd dan wel verloren, maar de Red Lions waren toen al zeker van groepswinst en een plaats in de kwartfinale.

De Nederlandse analist Jacques Brinkman denkt echter dat Nederland gemakkelijk de finale haalt. “Het wordt dan wel een kraker tegen België, als Nederland met deze mentaliteit blijft hockeyen, winnen we gewoon van die Belgen. De weg naar de finale ligt open”, zo klinkt het bij de NOS. Nederland eindigde in groep B op de tweede plaats, achter groepswinnaar Duitsland. Oranje won wel hun kwartfinale tegen Australië met 4-0, waardoor het zelfvertrouwen bij onze Noorderburen duidelijk huizenhoog is. Tijd om daar iets aan te doen, Tom Boon en co!

“België wordt heel lastig”

De Nederlandse hockeyspelers zelf zijn heel wat bescheidener. “We hebben al een paar teleurstellingen gehad, zoals de nederlaag tegen Duitsland en het gelijkspel tegen Argentinië. Het is belangrijk om elke wedstrijd hier goed en snel af te sluiten, nu dus ook deze prima overwinning op de nummer één van de wereld. We moeten door naar het volgende duel, met België in de halve finales, en dat wordt ook heel lastig”, aldus doelman Jaap Stockmann.

Aanvoerder Robert van der Horst keek een half uur na afloop ook alweer over de wedstrijd tegen Australië heen. “Het is nu zaak om bescheiden te blijven. Daardoor blijven we scherp.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.