drie uur vertraging voor finale beslissing in het zeilen, race uiteindelijk afgelast tot morgen dinsdag

Sporthal Zaffelare wachtte tevergeefs op Evi Van Acker

Het heeft (nog) niet mogen zijn. Ongeveer 50 supporters van Evi Van Acker zakten tegen 18 uur af naar de sporthal van Zaffelare, waar de medalrace in de Laser Radial-klasse live op groot scherm werd uitgezonden. Helaas was het tot kwart over negen - ruim drie uur dus - wachten op het signaal.. dat de race uiteindelijk werd uitgesteld tot morgen. Aanvankelijk was er een gebrek aan wind, tot het officiële bericht kwam dat er toch kon gestart worden. Maar even nadien kwam de wind dan weer bijzonder fel opzetten en werden de omstandigheden als "niet optimaal" bestempeld. Als de weergoden mee willen, kan onze dorpsgenote morgen dinsdag toch een gooi doen naar een medaille.

De supporters in de sporthal van Zaffelare vatten het sportief op. Door het lange wachten wisselde de bezetting regelmatig, mensen kwamen en gingen. Hier en daar verschenen ook al frietjes uit een naburige frituur op tafel, en de gemeente trakteerde de moedigen op een gratis drankje. Ook de burgemeester verdween even een tijdje, om nadien met zijn Belgische sjaal om terug te keren. Helaas zonder succes, want uiteindelijk was het dus tevergeefs wachten op de slotrace van onze eerste ereburger Evi Van Acker. De zeilsters zelf bleven al de tijd aan land nagelbijten. Sporza-medewerker Ruben Van Gucht zorgde voor een live-interventie waarbij Evi's broer Simon werd geïnterviewd. Die had er op dat moment nog een goed oog in, omdat rustig weer in het voordeel van zijn zus zou hebben gespeeld. 

"We zijn het gewoon om te wachten, deze week hebben we echt nog niet mogen klagen. Maar vandaag dus de hele dag. Het is hetzelfde voor iedereen. Jammer dat men ons met wat noorderwind niet meteen het water heeft opgestuurd", klonk het nadien bij Evi, die de glimlach behield en vertelde dat ze zich al heel wat beter voelde dan de voorbije dagen. "Nu moeten we enkel vooruitkijken en het beste van onszelf geven. Meer kunnen we niet doen", besloot ze. Dat belooft in elk geval voor morgen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio