WielrennenBeloftenBK in Stabroek - Gretige Benjamin Declercq spurt na lange vlucht nog naar zevende plek

“Ik was in slotkilometers niet fris genoeg meer”

© koen fasseur

© VDB

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Benjamin Declercq werd zondag in Stabroek zevende in zijn laatste BK bij de beloften. “Ik was niet fris genoeg meer om te wedijveren met mannen die zich de hele wedstrijd hadden schuilgehouden in het peloton”, zei de Izegemnaar.

MICHEL VANDEN HEEDE

Benjamin Declercq tekende present in een vroege vlucht met zestien. Ook Jordy Boutté, Merlijn Decoster en Aaron Verwilst waren mee. Uittredend kampioen Nathan Van Hooydonck kon als laatste zijn wagonnetje aanhaken. De voorsprong van de leiders bedroeg nooit meer dan een minuut.

Op twee ronden van het einde zetten de manschappen van Lotto-Soudal U23 de achtervolging in. Ook vooraan werd het tempo de hoogte ingejaagd. Voor onder meer Decoster en Boutté ging het te snel. Even viel de achtervolging stil. De twaalf koplopers doken met vijftig tellen voorsprong de slotronde van veertien kilometer in, maar een halve ronde verder was alles te herdoen.

Net voor de rode vod achtte Joachim Vanreyten zijn moment gekomen. Zijn ploegmaat Enzo Wouters spurtte naar de tweede plaats voor Alexander Geuens, Bram Van Renterghem, Julien Van den Brande, Milan Menten en Benjamin Declercq. Christophe Noppe was negende.

“Aaron Verwilst, Steff Cras en Robbe Ghys mochten van de ploegleiding van Lotto-Soudal U23 plots niet meer meewerken in de kopgroep”, vertelde Benjamin Declercq (EFC-Etixx). “Ik probeerde te anticiperen op de hergroepering, zonder succes evenwel. Van Hooydonck kon wel nog even alleen doorgaan, maar ook hij moest uiteindelijk de handdoek gooien. Tegen de frisse Vanreyten had ik natuurlijk geen antwoord meer in huis. Was ik met de vroege vlucht voorop gebleven, dan had ik mijn kans gehad. Na de hergroepering had ik niet meer de kracht om de strijd aan te gaan met de mannen uit het peloton. Ik reed een degelijke wedstrijd, maar de omstandigheden zaten niet mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus