Gert Verhulst: “Ik lig niet wakker van die fraude van 4 miljoen euro”

Gert Verhulst: “Ik lig niet wakker van die fraude van 4 miljoen euro”

Foto: Zijn er nog kroketten

Enkele maanden geleden raakte bekend dat het Antwerpse gerecht Maarten S., een financiële topman van Studio 100, aangehouden had voor diefstal, verduistering en oplichting. In tien jaar tijd kon hij 4 miljoen euro wegsluizen uit het bedrijf. In Humo reageert Gert Verhulst op de feiten.

Nadat de feiten aan het licht waren gekomen, dachten velen ongetwijfeld: als een bedrijf goed gerund wordt, gebeurt zoiets niet.

“Dat klopt: in principe moet een bedrijf zo georganiseerd zijn dat dat niet kan”, reageert Gert Verhulst in Humo. “Het mag nooit gebeuren, maar het gebeurt wel vaker. Recent nog bij het Antwerpse parkeerbedrijf.”

“Lig er niet wakker van”

Studio 100 ontdekte zelf de fraude en stapte daarmee naar het gerecht. Voor Verhulst was het nooit een optie om alles stil te houden als Maarten S. het geld terug zou storten en ontslag zou nemen.

“Het vergrijp was van die aard dat zoiets voor ons nooit een optie is geweest”, klinkt het. “Dat heeft te maken met een rechtvaardigheidsgevoel. Ik schrok enorm toen ik het nieuws vernam. Vooral om de vertrouwensbreuk. Mensen die in zulke hoge posities zitten, zijn mensen die je erg vertrouwt. Ik heb jaren nauw met hem samengewerkt.”

Toch wacht hij gewoon het onderzoek af. “Ik zou het niet moeten zeggen, want ik wil niet onverschillig overkomen, maar: ik lig er niet wakker van. Het is gebeurd, het moet opgelost raken en het gerecht moet zijn werk doen. Maar het heeft geen zin dat ik het verder mijn leven laat beïnvloeden.”

Corrigeer