Steven Defour legt voor het eerst uit waarom Anderlecht hem naar Burnley moest laten gaan

Steven Defour: “Dat bier in mijn gezicht gaf de doorslag”

Defour vertrok gisteren vanop Zaventem naar Engeland. Foto: JC Guillaume

Dat Anderlecht hem zal missen, staat vast. Of hij Anderlecht zal missen, durven we te betwijfelen. Steven Defour (28) stapte zondag op het vliegtuig richting het Engelse Burnley dat acht miljoen voor hem betaalde. In zijn afscheidsinterview vertelt de middenvelder exclusief waarom hij paars-wit verlaat.

Defour ging trainen voor een transfer en toen de interesse er effectief kwam, deed Anderlecht nog alles om hem te houden. Ze wilden een team rond hem bouwen, probeerden de fans die hem zijn Standard-verleden verweten te sussen, maakten hem aanvoerder, boden hem een opgewaardeerd vijfjarig contract aan...

“Tja, dat klopt allemaal wel”, vervolgt Defour. “Maar toch twijfelde ik niet om te vertrekken. Ik zou triest geweest zijn als Anderlecht zijn belofte van twee maanden geleden had verbroken. Natuurlijk speelde de negatieve houding van een klein groepje fans een rol. Die beker bier die ik onlangs in mijn gezicht kreeg na Moeskroen, gaf de doorslag. Het was het kleine duwtje dat ik nog nodig had. Ja, de voorbije weken was de sfeer rond mijn persoon wel veel beter, maar dat zo’n hardnekkig groepje antisupporters bekeer je niet op twee matchen. Die zullen altijd blijven.”

Steven Defour werd ondertussen ook officieel voorgesteld bij Burnley (lees meer).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.