Doorbraak in dodelijke schietpartij: twee jongemannen aangehouden

Doorbraak in dodelijke schietpartij: twee jongemannen aangehouden

Slachtoffer Elias Keegan (links) en Maxim K. (rechts), die aan het stuur van de Audi A5 zat. Foto: rr

Moorslede -

De Ieperse onderzoeksrechter heeft twee twintigers aangehouden op verdenking van doodslag op de 20-jarige Elias K. in het West-Vlaamse Dadizele (Moorslede) maandagavond. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Ieper.

De schietpartij vond maandag rond 23.30 uur plaats in de Geluwestraat in Dadizele. Elias Keegan (20) uit Berchem werd met een kogel in de nek afgemaakt en achtergelaten op straat. Hij was zwaargewond en overleed ter plaatse.

Twee jonge kerels vluchtten weg en werden later nog in een café gezien. Daar kregen ze een lift naar Antwerpen. Ze werden dinsdag in de loop van de namiddag opgepakt, meldt het parket.

Het gaat om twee twintigers, M.K. (1993) en I.S. (1996), allebei afkomstig uit Antwerpen. M.K. is de eigenaar van de Audi A5, die met draaiende motor op de plaats van de moord werd aangetroffen.

De twee jongemannen werden dinsdagnamiddag verhoord in verband met hun mogelijke betrokkenheid. Na het verhoor werden beide personen aangehouden op verdenking van doodslag.

Omtrent hun respectieve aandeel in de feiten wordt momenteel geen verder commentaar gegeven. Ook over de precieze aanleiding van de feiten kunnen geen details worden verstrekt, gelet op het geheim van het onderzoek.

Politiebronnen vermoeden dat de jongens een deal wilden afsluiten, en dat die helemaal fout gelopen is. Een deal over drugs of doping bijvoorbeeld. Want de drie hadden in korte tijd een nogal onnatuurlijke torso ontwikkeld. Op zijn Facebook­pagina pochte Elias Keegan nog dat hij in vier jaar tijd van 66 naar 100 kilo is gegaan.

Corrigeer

NIEUWS