Oplossing voor taxi-ellende aan station

Brugge -

De Brugse taxichauffeurs krijgen een nieuwe uitweg aan het station. Dat meldt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). Daardoor zullen de taxichauffeurs niet langer langs een onverharde weg moeten rijden met hun passagiers.

Door de start van de herinrichtingswerken van het busstation van De Lijn op het stationsplein vorige week moeten taxi's een omweg maken van bijna een kilometer om opnieuw op de openbare weg te geraken. Die omweg loopt langs een deels onverharde weg vol putten.

Aan die situatie komt nu een einde, want het idee dat burgemeester Renaat Landuyt vorige week opperde in een artikel in ‘Het Nieuwsblad’ zal ook worden uitgevoerd.

Het pad langs het parkeergebouw wordt tijdelijk opengesteld voor taxi's zodat in de Hendrik Brugmansstraat verkeer in twee richtingen mogelijk zal zijn. Het fietspad tussenin wordt met nadars afgeschermd.

“Het siert de taxichauffeur dat hij aan de basis ligt van een goedkopere want kortere route en een mooiere service voor de Brugse bezoeker. Als De Lijn helpt met de nieuwe signalisatie dan zou het nieuwe systeem tegen vrijdag in werking moeten zijn”, zegt Landuyt.

Maarten Schoonbaert van het gelijknamige taxibedrijf, die de situatie aankaartte met een internetvideo, is tevreden met de oplossing. “Maar het is natuurlijk wel spijtig dat die er niet was voor de start van de werken”, klinkt het

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio