Hobokense Polderwandeling verkozen tot wandeling van het jaar

Hobokense Polderwandeling verkozen tot wandeling van het jaar

Foto: provincie

Hoboken -

De Hobokense Polderwandeling is verkozen tot wandeling van het jaar. 5.000 wandelaars brachten hun stem uit in de wedstrijd van de provincie Antwerpen.

In het voorjaar publiceerde de provincie een shortlist met vijf aantrekkelijke wandelingen. De voorbije maanden stemden 5.000 wandelaars voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be. De Hobokense Polderwandeling in Antwerpen (7,5 km) haalde het uiteindelijk voor de kandidaten uit Arendonk, Dessel, Hoogstraten en Laakdal.

Initiatiefnemer Natuurpunt vzw ontvangt 1.000 euro. Toerisme Provincie Antwerpen zal het winnende traject een jaar lang in de kijker zetten. “De Hobokense Polder vormt een ongerepte en rustgevende oase, vlak bij de stad”, aldus de provincie.

“Een primeur in de wedstrijd, want voor het eerst wint een traject in de stad. Ik ben ervan overtuigd dat deze Hobokense Polderwandeling zelfs heel wat rasechte Sinjoren zal verrassen. Het is fijn dat we via de wedstrijd dergelijke onbekende parels aan heel Vlaanderen kunnen tonen”, aldus gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters.

De Hobokense Polderwandeling is 7,5 kilometer lang. Je kunt ze op diverse plaatsen inkorten. Honden aan de leiband zijn welkom. Bij Taverne De Schorren, Graspolderlaan 32 in Hoboken ontleen je gratis een rugzakje met leuke en leerrijke natuuropdrachten voor kinderen.

Meer info: http://www.visitantwerpen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio