Man (75) probeert wespennest van dak te verwijderen, valt en overlijdt

Man (75) probeert wespennest van dak te verwijderen, valt en overlijdt

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg -

De hulpdiensten rukten donderdag omstreeks 13u uit voor een slachtoffer dat roerloos aan zijn woning lag op de Noordstraat in Heist-op-den-Berg. Voor de 75-jarige G.V. kon geen hulp meer baten.

Het slachtoffer kwam ten val op zijn dak, vermoedelijk bij het verwijderen van een wespennest. Maar het is onwaarschijnlijk dat alleen de val aan de oorzaak van het overlijden ligt. De wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse. “Voor of na de val heeft het slachtoffer een medisch probleem gekregen”, vertelt woordvoerder Peter Peereboom van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. Een tussenkomst door derden kon in elk geval uitgesloten worden.

Uit zicht verdwenen

Een buurman zag G.V. aanvankelijk nog op het dak staan, maar een oogwenk later was hij uit zijn zicht verdwenen. Het slachtoffer werd aangetroffen door de bovenburen van Gust Van Eccelpoel (74). Toen hij vaststelde dat het ernstig was, verwittigde hij meteen de hulpdiensten. “Ik kende hem al meer dan vijftig jaar”, vertelt Van Eccelpoel aangeslagen. “We spraken elkaar vanochtend nog. Regelmatig kwam ik oud brood brengen voor zijn kippen. Ik ga hem enorm missen.”

Het slachtoffer stond in de buurt bekend als een stille, maar erg vriendelijke man. “Gisteren zaten we nog samen aan mijn garage, om wat te buurten met een paar kennissen”, vertelt iemand die wat verderop in de Noordstraat vol ongeloof naar het huis van het slachtoffer staat te kijken. “Ik ben er enorm van onder de voet.”

Kapotte leien

Van Eccelpoel en enkele andere buren stellen dat het slachtoffer aanzienlijk te lijden had onder de afbraak van het vroegere copycenter naast zijn huis. “Door de werken ging er regelmatig iets stuk bij hem”, klinkt het. “Hij kon zich daar erg druk in maken.”
Volgens een buurvrouw kroop het slachtoffer recent nog op zijn dak om er enkele kapotte leien te herstellen. Ook nu zou de man volgens haar op het dak zijn geklommen om er kiezels op te ruimen, die er lagen omwille van de afbraakwerken. Bij het opruimen zou hij dan uiteindelijk het wespennest hebben gezien.  

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees