Colbrelli wint ook slotrit in Limousin, eindzege voor Rosskopf

Colbrelli wint ook slotrit in Limousin, eindzege voor Rosskopf

Foto: twitter

Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) heeft vrijdag de vierde en laatste etappe in de vijftigste editie van de Ronde van de Limousin (cat. 2.1) gewonnen. De 26-jarige Italiaan, donderdag al winnaar van de derde rit, was na 185,3 kilometer van Saint-Léonard-de-Noblat naar Limoges de snelste van een uitgedund peloton. Zijn landgenoot Francesco Gavazzi werd tweede, de Fransman Romain Feillu derde. Pieter Vanspeybrouck werd eerste Belg op een zesde plaats. De 26-jarige Amerikaan Joey Rosskopf (BMC), die de openingsrit won, stak de eindzege op zak.

Na 12 kilometer kreeg de ontsnapping van de dag vorm met elf renners: Jérémy Leveau, Damien Gaudin, Olivier Le Gac, Miguel Angel Benito Diez, Delio Fernandez, Jérémy Cornu, Evgeny Shalunov, Marco Minnaard, Romain Le Roux, David Menut en onze landgenoot Thomas Sprengers. Meer dan drie minuten voorsprong gunde het peloton hen niet en toen de vluchters aan de eerste van drie lokale ronden begonnen was de bonus gezakt naar 1 minuut. Finaal werd met Shalunov de laatste vluchter gegrepen op 10 kilometer van het einde. Een verbrokkeld peloton trok naar de finish en Rosskopf probeerde nog op de verrassing te spelen, maar zonder succes. Ook Andrea Fedi en Giovanni Visconti probeerden het nog, hun verhaal liep ten einde in de slotkilometer. Er zou gesprint worden met een klein peloton en daarin toonde Colbrelli zich voor de tweede dag op rij de snelste van het pak.

Voor Colbrelli is het de derde seizoenszege. Eind februari won hij de GP Lugano (1.BC). Vorig jaar legde hij de basis voor eindwinst met een overwinning in de eerste rit, net als Rosskopf dit jaar. In de eindstand heeft Rosskopf, die in de Limousin zijn eerste zeges van het seizoen boekte, één seconde over op Colbrelli. De Fransman Hubert Dupont is op vier seconden derde. Sprengers is als negende op 0:19 beste Belg.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.