voetbal

Alexandro Craninx: Limburgs bloed bij Real Madrid: “Heb een goede band met Zidane”

Alexandro Craninx: Limburgs bloed bij Real Madrid: “Heb een goede band met Zidane”

Alexandro Craninx: “Zidane is een legende.” (archieffoto) Foto: Photo News

In de Primera Division, die weekeinde start, spelen op dit moment vijf Belgen. Behalve de gevestigde namen Charly Musonda Jr, Yannick Carrasco, Zakaria Bakkali en Théo Bongonda is er nog Alexandro Craninx. De jonge doelman met Limburgse roots mocht dit seizoen mee op tour met de eerste ploeg van Real Madrid. En dat smaakt naar meer.

‘Zidane neemt ‘Courtois van Valdebebas’ mee op stage’ kopte de Spaanse krant Marca een dikke maand geleden. De Spaanse sportkrant doelde op Alex Craninx (20). “Een eer”, vindt de Limburgse Spanjaard. “Maar ik wil de komende jaren mijn eigen naam maken.” Dat lukt Craninx overigens aardig. Nadat hij succesvol de jeugdopleiding van Real doorliep, trok hij deze zomer met het eerste elftal door Canada en de VS. “Een zeer goede ervaring. Alles was perfect georganiseerd. Elke dag stonden er twee trainingen op het programma. En dat met de beste spelers van de wereld. Stuk voor stuk goede, normale gasten zoals jij en ik.”

“Spijtig genoeg kwam ik niet in actie in een van de oefenduels, maar ik moet hard blijven werken om klaar te zijn voor als ik mijn kans krijg”, aldus de jonge doelman, die nog twee jaar vastligt in Madrid.

Vertrouwen

“Dit seizoen zijn matchen zal ik keeper zijn bij Real Madrid Castilla, de tweede ploeg van de Koninklijke die uitkomt in de Segunda Division B. Wij gaan voor de titel. Maar een seizoen is lang en er kan van alles gebeuren. Ik voel vertrouwen van de club. Deze zomer was er concrete interesse uit België, Engeland en Spanje, maar Real heeft alle aanbiedingen geweigerd. Dat wil toch wel iets zeggen. En waar zit je eigenlijk beter dan hier?”

Met Zinedine Zidane heeft Craninx natuurlijk ook niet zomaar een trainer. “Hij is een legende! Hij praat heel veel met zijn spelers. Zo wil hij het beste uit onze groep halen. Ik heb bovendien een goede band met hem. Hij was tot december 2015 mijn trainer bij Castilla en hij haalde me nadien voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de eerste ploeg. Of ik het nog met Bale over de uitschakeling van de Rode Duivels heb gehad? Nog niet, hij sloot later aan door het EK, maar we zullen het er nog weleens over hebben. Het is trouwens een fantastische kerel. Omdat we dezelfde manager hebben, horen we elkaar veel.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio