Van Hooydonck derde in Ronde van de Toekomst, zege voor Albanese

Van Hooydonck derde in Ronde van de Toekomst, zege voor Albanese

Vincenzo Albanese heeft de openingsrit in de Ronde van de Toekomst (Fra) gewonnen. De Italiaan toonde zich de sterkste van een groepje vluchters dat het uitzong tot het eind in Veauche. De Noor Armund Grondahl werd tweede, Nathan Van Hooydonck vervolledigde het podium. Albanese is uiteraard ook de eerste leider.

137,7 kilometer kregen de beloften voorgeschoteld in Frankrijk en al meteen van bij de start werd er hard gekoerst. Finaal kregen we, na heel wat verschillende aanvalspogingen, een kopgroep met 18 renners die iets voor halfweg koers zou uitdunnen tot vijf: de Noor Amund Jansen, de Brit Tao Geoghegan Hart, de Italiaan Vincenzo Albanese, de Duitser Jan Tschernoster en onze landgenoot Nathan Van Hooydonck. In het peloton en de achtervolgende groep was er aanvankelijk weinig organisatie en de voorsprong van de vluchters liep snel op tot drie minuten. Op het eind probeerde de Franse selectie om de kloof alsnog te dichten, maar tevergeefs, de vijf zouden strijden om de dagzege en we kregen geen verwachte massasprint in deze grotendeels vlakke etappe.

Albanese toonde zich in de lastige slotkilometer de sterkste en pakte daarmee zijn vijfde zege van het seizoen. De 19-jarige Italiaan won dit jaar al de Trofeo Matteotti (Ita/1.1) bij de profs, pakte een ritzege in de Oberösterreichrundfahrt (2.2) en de Trofeo Edil (1.2). Bij de beloften toonde hij zich de sterkste in de GP delle Liberazione.

Corrigeer