Kristoffer Halvorsen zorgt voor tweede Noorse ritzege in Ronde van de Toekomst

Na de ritzege en de leidersplaats voor Amund Jansen op zondag, mocht de Noorse selectie maandag alweer juichen in de 54e Ronde van de Toekomst. Kristoffer Halvorsen toonde zich in de derde etappe na 171,4 kilometer van Bourg-en-Bresse naar Autun de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor de Italiaanse winnaar van de openingsrit Vincenzo Albanese en de Brit Jonathan Dibben, zondag ook al derde.

Amund Jansen behield de leiderstrui. Hij heeft 1:01 voor op de Duitser Nico Denz en 2:07 op de Brit Jonathan Dibben.

In de twee etappes van de voorbije dagen kwam de winnaar telkens uit de groep vluchters, maar deze keer toonden de beloften zich minder aanvalslustig in de beginfase en was er met de Sloveen David Per slechts één eenzame vluchter. Zijn voorsprong liep op tot 6:30, waarna het peloton het tempo de hoogte in joeg. Zestig kilometer voor het eind maakte de Kazach Galym Akhmetov de sprong naar voren en al na enkele kilometers beende hij de moegestreden Sloveen bij. Al snel zou hij hem hem ook achter laten. Antwan Tolhoek en William Barta probeerden een zelfde kunstje op te voeren, maar zij bleven zonder succes. Daar slaagden Gonzalo Serrano en Adrien Costa dan weer wel in, maar hun moedige poging zou ook niet tot succes leiden, op 30 kilometer volgde een hergroepering.

De opeenvolging van aanvalletjes op het geaccidenteerde parkoers zorgde er wel voor dat enkele sprinters het peloton moesten laten rijden. Vooraan sprong Simone Consonni nog even weg, maar ook hij zou gegrepen worden op 5 kilometer de finish. In de eerste massasprint van deze ronde toonde Halvorsen , zondag al winnaar van de pelotonsprint, 2:48 na de vluchters, zich de snelste, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar sprintte hij naar de tweede plaats in Nokere Koerse, na Timothy Dupont.

Corrigeer