Man die arts neerstak in Vorst blijft in de cel

Man die arts neerstak in Vorst blijft in de cel

Foto: DLL

Vorst -

De 38-jarige man die vorige week donderdagochtend een arts neerstak in de Brusselse gemeente Vorst, blijft minstens nog een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer maandag beslist, zo meldt de advocate van de man. De dertiger werd donderdagavond door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moordpoging. Over het motief voor de steekpartij bestaat nog geen duidelijkheid maar volgens zijn advocaten kampt de dertiger met ernstige psychiatrische problemen.

De steekpartij vond donderdagochtend kort na 08.00 uur plaats, op de Wielemans-Ceuppenslaan in Vorst. Rond dat tijdstip werd aangebeld bij de praktijk van de 60-jarige arts. Die deed zelf de deur open en werd meteen neergestoken door de man die aangebeld had. De dader ging er meteen vandoor maar de familie van de arts kon een politiepatrouille roepen die toevallig voorbijreed. De agenten konden de aanvaller inrekenen. Die was lichtgewond en werd eerst naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Nadien brachten de agenten hem over naar het commissariaat.

De arts was door de steekpartij zwaargewond geraakt en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De opgepakte dertiger toonde zich bij zijn verhoor door de politie en de onderzoeksrechter uitermate verward en kon zelfs niet zijn eigen identiteit opgeven. Volgens de advocaten van de dertiger kampt de man al heel lang met psychiatrische problemen en heeft hij al meerdere verblijven in psychiatrische instellingen achter de rug.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees