Katusha strikt met Baptiste Planckaert gegeerd wild op wielertransfermarkt

Katusha strikt met Baptiste Planckaert gegeerd wild op wielertransfermarkt

Baptiste Planckaert Foto: mvh

Het Russische wielerteam Katusha is erin geslaagd om onze landgenoot Baptiste Planckaert te strikken. De 27-jarige prof uit Spiere-Helkijn tekende een contract voor twee seizoenen bij de ploeg van Alexander Kristoff. Baptiste Planckaert was grof wild op de transfermarkt en stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van Cannondale-Drapac, de nieuwe ploeg van Sep Vanmarcke.

Planckaert wordt volgende maand 28 jaar. De West-Vlaming brak dit jaar volledig door met rit- en eindwinst in de Ronde van Normandië, won de Tour du Finistère en de Polynormande en was vorige week ook nog winnaar in de Czech Cycling Tour. Hij is na twaalf proeven nog altijd leider in de Coupe de France en leider in de UCI Europe Tour.  Planckaert had bij het continentale Wallonie-Bruxelles nog een contract dat volgend jaar overlapt, maar dat stond geen overgang naar een WorldTourploeg in de weg. Bij Katusha kan hij de tweede sprinter worden naast Alexander Kristoff. 

"Ik hoopte al lang dat een grote ploeg interesse voor mij zou tonen, maar het was een leuke verrassing dat Katusha op de proppen kwam. Het is één van de grootste teams in de wereld en ik ben héél blij. Het is tijd voor mij om deze gigantische stap vooruit te zetten. Ik rijd mijn beste seizoen ooit. Het zal een eer voor mij zijn om voor Kristoff te mogen werken in de klassiekers. Langs de andere kant zal ik zelf ook proberen om in andere races mijn snelle benen te laten zien", aldus Planckaert.

Ook bij Katusha zijn ze blij met de komst van Planckaert. "Vooral zijn regelmaat maakte het meeste indruk op mij", vertelt general manager Viacheslav Ekimov. "Van februari tot augustus eindigde hij maar liefst 39 keer in de top-tien. Dat is ongelofelijk. Hij verdient het om een stap voorwaarts te zetten, in dit geval zelfs twee stappen. We verwachten niet van hem dat hij nu even vaak in de top-tien zal rijden. Het belangrijkste zal zijn dat Katusha koersen wint, of hij dat nu doet of iemand anders."

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.