“Trump heeft meer psychopathische trekjes dan Hitler”

“Trump heeft meer psychopathische trekjes dan Hitler”

Hitler - Trump

Is Donald Trump een psychopaat? Hij heeft alleszins meer psychopathische trekjes dan Adolf Hitler, zo blijkt uit een studie.

Kevin Dutton van de Oxford University heeft een lijst gemaakt van presidentiële kandidaten en van verschillende historische figuren op basis van een psychometrische tool, een instrument dat psychologische fenomenen zoals kennis, vaardigheden en persoonskenmerken meet. Daarnaast werd ook gekeken naar de harteloosheid, emotionele afstandelijkheid, stressbestendigheid en onbevreesdheid van de figuren.

Daarin had Donald Trump, de kandidaat voor de Republikeinen bij de verkiezingen in Amerika in november, een score van 171. Hiermee scoorde hij twee punten méér dan nazi-dictator Hitler. Hij voert hiermee bovendien de lijst aan van huidige politici. Clinton staat met 152 punten tussen Nero en Napoleon.

Helemaal bovenaan de lijst, staat Saddam Hussein. De voormalige Iraakse leider heeft een score van 189. Nog bovenaan: Koning Hendrik de VIIIe, die meerdere echtgenotes liet onthoofden.

Dutton, die het boek “De Wijsheid van Psychopaten” schreef, benadrukt dat zijn onderzoek eerder gevoerd werd uit persoonlijke interesse, en dat het dus geen harde wetenschap is. “Maar mijn test is niet minder waard dan wat er in de publieke opinie gezegd wordt over psychopaten, megalomanen of narcisten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S