Electrabel lanceert aanbod zonnepanelen

Electrabel lanceert aanbod zonnepanelen

Foto: Johan Eyckens

Engie Electrabel lanceert een zonnepanelenaanbod voor particulieren, en zet zo zijn schouders onder zonne-energie in ons land. Dat heeft het energiebedrijf dinsdag aangekondigd. De stap kadert in de strategie van het bedrijf om het voortouw te nemen in de transitie naar hernieuwbare en decentrale productie.

Concreet lanceert Engie Electrabel een aanbod voor de installatie van zonnepanelen. Het werkt daarvoor samen met het Amerikaanse bedrijf Sungevity. Nieuw daarbij is de gebruikte technologie, waardoor een offerte op afstand wordt aangeboden. De installatie zelf gebeurt met lokale partners. Engie Electrabel is aanspreekpunt voor de klanten en zorgt ook voor de opvolging. Ook voor klanten met bestaande zonnepaneleninstallaties is er een hersteldienst mogelijk.

Afhankelijk van de ligging van het dak worden jaarlijkse rendementen beloofd van 5 à 11 procent in Vlaanderen, 5 à 10 procent in Brussel en tot 17 procent in Wallonië. Op hoeveel contracten of installaties het bedrijf mikt, wil Engie Electrabel niet kwijt. Maar het gelooft sterk in het potentieel van zonne-energie, zegt Annick Rossey, hoofd marketing. “Het Internationaal Energieagentschap (IEA) schat dat zonnepanelen kunnen voorzien in 25 procent van het elektriciteitsverbruik in België.”

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees