Adrien Costa is de snelste tegen de klok in de Ronde van de Toekomst

Adrien Costa heeft dinsdag de tijdrit in de Ronde van de Toekomst op zijn naam geschreven. De Amerikaan toonde zich de snelste over het 16,5 kilometer lange parcours in het Franse Lugny.

Zijn landgenoot Neilson Powless finishte op twee seconden, de Brit Jonathan Dibben werd, voor de tweede dag op rij, derde op zeven seconden. De Noor Amund Grondahl behoudt zijn leiderstrui en telt nu 41 seconden voorsprong op de Duitser Nico Denz. Nathan Van Hooydonck, eerste landgenoot in de tijdrit op een veertiende plaats, staat vierde op 2:21.

Het was de Deen Mads Würtz Schmidt, wereldkampioen tijdrijden bij de beloften van 2015, die de eerste richttijd neerzette. Een chrono die lang op de tabellen zou blijven staan en waar iedereen de tanden op stuk beet. Hij legde het parcours af in 21:22. Lennard Kämna, wereldkampioen tijdrijden bij de junioren in Ponferrada, bleef net op één seconde hangen.

Slechts drie renners zouden beter doen: Dibben, Powless en Costa. Die laatste greep de overwinning nadat hij het parcours had afgelegd aan een gemiddelde van 46,63 km/uur. Voor Costa, die het jongerenklassement won in de Ronde van Utah bij de profs en zevende werd in het eindklassement, is het zijn vierde overwinning van het seizoen. Eerder stak hij de eindzege op zak in Le Tour de Bretagne Cycliste Trophéé harmonie Mutuelle (2.2) en pakte hij er ook een rit, en won hij de tijdrit in de Tour de Savoie Mont Blanc (2.2).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.