voetbal1ste klasse b

Antwerp haalt Kroatische doelman Antonijo Jezina in huis

Antwerp verraste gisteren door niet Oliver Zelenika, maar diens ploegmaat Antonijo Jezina aan te trekken als nieuwe (eerste) doelman. De Kroaat van 27 tekende een contract voor drie seizoenen in Deurne-Noord.

Patrick Decuyper wist met de komst van Antonijo Jezina, een nieuwe (eerste) doelman, het eerste hiaat in zijn al ruime kern op te vullen. Jezina is met zijn 27 jaar en 1 meter 93 niet de eerste de beste doelman die naar de Bosuil komt. De Kroaat is een vat vol ervaring - hij werd al Kroatisch kampioen en won tweemaal de Kroatische beker - en was tot nog toe een keer heel kort aan de beurt tijdens een interland met zijn vaderland tegen Zuid-Korea. Jezina was bij Dinamo Zagreb tweede doelman achter de Portugees Eduardo. Daardoor mocht hij begin dit seizoen - toen Eduardo nog genoot van een welverdiende vakantie na het gewonnen EK - keepen tijdens de CL-kwalificaties. Nu Eduardo terug is, mocht Jezina vertrekken. Vorig seizoen was Jezina een heel seizoen tweede keeper, maar dat wilde de opgeschoten Kroaat op zijn 27ste niet nog eens een seizoen lang meemaken. In totaal werkte de nieuwe Antwerpdoelman al 150 wedstrijden af, waarin hij 50 keer een clean sheet hield. Hij haalde ook 23 caps bij de Kroatische jeugdelftallen.

Het betekent meteen een afscheid in mineur voor Nicaise Kudimbana of Kevin Debaty. Zij vochten tijdens de voorbereiding een verbeten strijd uit voor een plek onder de lat, maar geen van beiden wist helemaal te overtuigen. Vandaag staat normaal Kudimbana - als hij fit is - in de goal, omdat coach Fred Vanderbiest teruggreep naar de achterhoedebezetting van vorig seizoen. Jordy Huysmans, de derde keeper, mag zo een kruis maken over zijn toekomst op de Bosuil.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio