Verjaardagsfeestje eindigt op brandende jacht: “Heel veel geluk gehad”

Kortrijk / Nieuwpoort / Koksijde -

Een motorjacht van twaalf meter lang is voor de kust van Oostduinkerke bijna volledig in de vlammen opgegaan. Een schipper kon net op tijd de vijf opvarenden uit Kortrijk en Nieuwpoort redden.

Met ontbloot bovenlijf, letterlijk op kousenvoeten, in een kleedje dat de barvrouw van de horecazaak leende uit medelijden: schipper Gino Calcoen uit Nieuwpoort en de Kortrijkzanen Vincent Carton, zijn vrouw Pascale Vanquathem en Johan en Geert Merlevede zitten er bij als echte schipbreukelingen, net nadat ze terug voet aan wal hadden gezet.

“Het belangrijkste is dat we het overleefd hebben. Niemand van ons heeft er iets aan overgehouden, maar we zijn wel alles kwijt wat we bij ons hadden”, klinkt het. “Nu beseffen we pas hoeveel geluk we hebben gehad. Net aan boord van de boot van onze reddende engel en de Silver Pearl brandde al als een toorts.”

De vijf vrienden vierden gisteren de verjaardag van Vincent. Het genot van een prachtige dag op zee en de vreugde rond het verjaardagsfeestje maakte even na 17 uur plaats voor bittere ernst. De Silver Pearl was op de terugweg naar de jachthaven van Nieuwpoort na een tochtje dat het gezelschap richting het Franse Duinkerke bracht.

Corrigeer

NIEUWS