Deze tekening vat perfect ‘de hypocrisie van het boerkini-verbod’ samen

Deze tekening vat perfect ‘de hypocrisie van het boerkini-verbod’ samen

Foto: Amy Clancy

Het verbod op boerkini’s in Frankrijk blijft de gemoederen beroeren. Een cartoon van een Britse artieste waarin de boerkini-ban wordt aangeklaagd, gaat intussen de wereld rond.

De artieste, Amy Clancy, maakte de illustratie om de hypocrisie van het boerkini-verbod aan te kaarten. Op de tekening zijn drie vrouwen te zien, die elk andere zwemkledij dragen. De ene draagt een bikini en een hoofddoek, een andere vrouw draagt een zwempak dat haar volledige lichaam bedekt, de derde vrouw draagt een zwempak dat het volledige lichaam bedekt én een hoofddoek; of anders gezegd, een boerkini. 

De zwemkledij van de eerste twee vrouwen, is toegelaten, die van de derde vrouw niet.

 

Amy maakte de afbeelding nadat ze een artikel las over de Franse politie die een moslima op het strand vroeg haar tuniek uit te trekken. “Het was voor mij een kleine manier om te protesteren tegen de gang van zaken”, zegt de illustratrice aan nieuwssite Mashable. “Al vind ik het nu jammer dat ik ook geen non getekend heb op de afbeelding.”

Er zijn nog meer verontwaardigde reacties gekomen op het incident in Frankrijk. Er werden al verschillende cartoons en foto’s gedeeld uit protest tegen het verbod op boerkini’s.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees